Moderatör: Sai

Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

Ben avatar son hava bükücü ve korra efsanesine hayranım. Bu diziden yola çıkarak bizim elementimiz ne? Veya hangisinde daha iyiyiz gibi düşüncelerle karşılaşmışızdır. Her iki dizide de şunu fark ettim ki bütün su kabilesinden olanlar veya su bükücüler gözleri hepsi mavi renkli. Diğerlerini de araştırıp altına yorum olarak yapacağım.

Kullanıcı avatarı
Budray

Re: Avatar Element Belirleme

Ve tahmin ettiğim gibi toprak bükücülerinde göz rengi yeşil. Diziyi deşifre ettim :D
Kullanıcı avatarı
Budray

Ateş bükücülerin göz rengi açık kahverengi.
Kullanıcı avatarı
Budray

Açıkçası hava bükücülerin karışık. Mavi var kapalı kahverengi var. Göz rengine göre belirlemek ne kadar doğru olur bilmiyorum. Ama avatar dizisinde göz rengine bira dikkat verilmiş hava bükücülerde cortladım ama olsun. :D Özellikle su bükücülerde fark ettim.
Uchiha Sasuke

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Ela gözlü olunca ne oluyor ?

Kullanıcı avatarı
Budray

Uchiha Sasuke yazdı: 04 Ara, 17:41 Ela gözlü olunca ne oluyor ?
Bilmiyorum bu arada su bükücülerde gri göz de var. Burda daha çok en çok istediğin şeyi yapmalı göz rengine göre onla uğraşmak kötü olur. Hani hava bükücülerde de tuttursaydim tamam derdim belki. Bunu daha çok benim gibi avatar hayranlarına ithafen paylaştım hani mavi gözlüler daha çok suyu kontrol etmelidir diye bir yargım yok.
Kullanıcı avatarı
Budray

Sonunda buldum.
Avatarda bir bölümünde çakraları açmakla ilgili bir bölüm var. Ve ilk 4 çakraya (vücutta aşağıdan üste doğru) 4 elementin ismini vermişler.
İlk çakraya toprak çakrası deniliyor. Ve bunu korku kapatır diyor. Okuduğum bir kitapta bir şeyin ve onun zıttının aynı olduğu fakat zıt kutuplarda olduğu yazıyor. Korkunun zıttı özgüvendir. Zaten korkuyu yenersen özgüvenli birisi olursun o konuda. Toprak bükenlerin özgüvenli olduğu gösteriliyor. Toph (toprak bükücü) avatara toprak bükmeyi öğretirken sürekli zekice yöntem arama, cesaretli ol, direk yap diyip duruyordu.
İkinci çakra su cakrası bunu suçluluk duygusu kapatır diyiyor.
Üçüncü çakra ateş cakrası midenin orda yer alıyor diyor. Ve utanç kapatır diyiyor. Zuko karekterimiz bir ates bükücü ve babasının yüzünden bir utanç içinde baya gururlu birisi. Amcası oda bir ateş bükücü ona yıldırım bukmeyi öğretirken o yapamayınca utancından kurtulman lazım diyiyor ve mide enerji merkezidir diyor. Üstte cakralar enerji merkizidir diyordu hatırlayın veya üste çıkın :D
Dördüncüsü hava bunu da üzüntü ve keder.
Burda hangi duygular sizde etkin onu bulun yoksa zıttını bulun mesela üzüntü sevgi felan.