Aman dikkat et şeytanın vesvesine, nefsine kanma istemeden olsa da inanırsan kötü oluyor. Geçen seneden biliyorum..Uchiha Sasuke yazdı: ↑20 Nis, 00:21Sorgulamak güzel de yalnız ben şu sıralar din ve tanrı olgularını da çok sorgulamaya başladım sonum pek iyi değil gibi.. (:Budray yazdı: ↑19 Nis, 21:22 Çocuklukta olup büyüyünce kaybettiğimiz özellik merak etme. Sorgulaman gayet normal böyle devam et Uchiha![]()
Bunların yanında bu videoyu izlemeni tavsiye ederim. Instagram dan atmıştım zatenartık denedin mi bilmiyorum. Benim nefes darlığı vardı stresten dolayı nefesim açıldı bu videodan sonra ve bilinçaltımla barışık oldum, tüylerim ürperdi o ara.
Bu o video muydu ? İyi dursun burada şu sıralar pek izlemiyorum biliyorsun da canım bir gün isterse izlerim inşaAllah.. (:
Telkin Metni Nasıl Hazırlanır ? Örnek Metin
telkin metni, telkin metni nasıl hazırlanır, örnek telkin metni
- Budray
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
- Cinsiyetiniz: Erkek
Re: Telkin Metni Nasıl Hazırlanır ? Örnek Metin
Şu zaman kadar Allahın Zatı üzerinde düşünmemeye çalıştım hem düşünsem bir cevap bulamayacağım için hemde Allahın Zatı hakkında düşünmenin pek edebe uygun olmadığına inandığım için kaçıp duruyordum bu tür düşüncelerden. Ama şimdi tut Allahın Zatından, bütün dini her şeyi sorgulamaya başladım. Bir yandan iyi. Nasıl müşrikler bu atalarımızın dini deyip İslamiyeti kabul etmediyse şu an bizde İslamiyete atalarımızın dini diye yaklaşıyoruz.. Adam akıllı araştırıp sorgulayan, yaptığımız şeyleri neden yaptığımızı düşünen yok. Ben düşündüm baya, bi ateistliğe daldım çıktım pek sarmadı orası

Şu an tablonun içindeyiz ama ben tablonun dışını görmek istiyorum. Tablonun dışı da gözükmüyor işte bende onu düşündükçe deli oluyorum. Deli olmaya baya yaklaştım zaten.. (:
- Budray
Ben cevabımı bulamazsam Kur-an'ı Kerim'in mealini alırım rastgele bir sayfa açarım genelde istediğim sorunun cevabına denk gelir.Uchiha Sasuke yazdı: ↑20 Nis, 22:13Şu zaman kadar Allahın Zatı üzerinde düşünmemeye çalıştım hem düşünsem bir cevap bulamayacağım için hemde Allahın Zatı hakkında düşünmenin pek edebe uygun olmadığına inandığım için kaçıp duruyordum bu tür düşüncelerden. Ama şimdi tut Allahın Zatından, bütün dini her şeyi sorgulamaya başladım. Bir yandan iyi. Nasıl müşrikler bu atalarımızın dini deyip İslamiyeti kabul etmediyse şu an bizde İslamiyete atalarımızın dini diye yaklaşıyoruz.. Adam akıllı araştırıp sorgulayan, yaptığımız şeyleri neden yaptığımızı düşünen yok. Ben düşündüm baya, bi ateistliğe daldım çıktım pek sarmadı orasıAma aklımda hala bir yığın soru var ve kimse de cevabı yok. Elle tutulur bir cevap yok.
Şu an tablonun içindeyiz ama ben tablonun dışını görmek istiyorum. Tablonun dışı da gözükmüyor işte bende onu düşündükçe deli oluyorum. Deli olmaya baya yaklaştım zaten.. (:
Yazılardan, görüşler üzerine çok düşünme bence yani elbet düşün fakat deneyimle. Yani deneyerek onun sonucuna varmaya çalış. Tabii git de ateist ol demiyorum. Hani başka konularda veya bu dini konularda guvendigin hocalara sorabilirsin.
Hocalara soruyorumda doğru düzgün açıklama yapmıyorlar kestirip atıyorlar ama bu beni içten içe çürütüyor. Kuranı kerimi ben anlayamıyorum niyeyse..Budray yazdı: ↑21 Nis, 16:02 Ben cevabımı bulamazsam Kur-an'ı Kerim'in mealini alırım rastgele bir sayfa açarım genelde istediğim sorunun cevabına denk gelir.
Yazılardan, görüşler üzerine çok düşünme bence yani elbet düşün fakat deneyimle. Yani deneyerek onun sonucuna varmaya çalış. Tabii git de ateist ol demiyorum. Hani başka konularda veya bu dini konularda guvendigin hocalara sorabilirsin.
Ortada deneyimleyecek bir şey de yok. Dünyaya bakıyorsun bu kadar şey ilah olmadan kendiliğinden olmaz diyorsun. Ama tanrının kölesi miyiz de biz imtihana tutuyor ya da sadece imtihan için mi yaratıldık diye de düşünüyorsun.. Çok farklı sorular da var ama söyleyip etkilemeyeyim kimseyi. Elhamdülillah müslümanım sadece vesvese geliyor. Ya da belkide normal düşünce ama vesvesedir deyip din düşünmemizi engelliyor. Belkide doğru yolu bulacağız diyeceğim de bana islam dan başkası da yalan geliyor.. Ne bileyim uğraşıyoruz öyle..
- Budray
Kur'an'ı Kerimi yorumlamamak gerekirmiş. Yanlış da anlayabiliriz o yüzden. Dinimizislam.com a soruyorum ben bugün bana attıkları mesajda şöyle idi:Uchiha Sasuke yazdı: ↑22 Nis, 19:53Hocalara soruyorumda doğru düzgün açıklama yapmıyorlar kestirip atıyorlar ama bu beni içten içe çürütüyor. Kuranı kerimi ben anlayamıyorum niyeyse..Budray yazdı: ↑21 Nis, 16:02 Ben cevabımı bulamazsam Kur-an'ı Kerim'in mealini alırım rastgele bir sayfa açarım genelde istediğim sorunun cevabına denk gelir.
Ortada deneyimleyecek bir şey de yok. Dünyaya bakıyorsun bu kadar şey ilah olmadan kendiliğinden olmaz diyorsun. Ama tanrının kölesi miyiz de biz imtihana tutuyor ya da sadece imtihan için mi yaratıldık diye de düşünüyorsun.. Çok farklı sorular da var ama söyleyip etkilemeyeyim kimseyi. Elhamdülillah müslümanım sadece vesvese geliyor. Ya da belkide normal düşünce ama vesvesedir deyip din düşünmemizi engelliyor. Belkide doğru yolu bulacağız diyeceğim de bana islam dan başkası da yalan geliyor.. Ne bileyim uğraşıyoruz öyle..
"Efendim mealden, tefsirden, hadisten din öğrenilmez, öğretilmez. Hatta Allah korusun, yanlış anlayıp dinden imandan çıkabiliriz. Bu mübarek sözlerin muhatapları ehli sünnet alimleridir, müctehidlerdir, onlar açıklamışlar, hükümleri çıkarmışlar, bize hazır lokma haline getirmişlerdir.
Efendim, hadis-i şerifler, ayet-i kerime mealleri, ehli sünnet alimlerinin kitaplarından açıklamalarıyla okunmalı. Bunlara uygun yaşamalı, kendimiz anlamaya çalışmamalıyız."
Aynı soruları ben kendime de sordum inan. Vesvesedir diyip atmaya çalıştım üzerimden ama olmadı. Duayı çekim yasasına bağlamıştım. Başka şeyleri de enerjiye felan. Tövbe etsemde her seferinde içten merak edip, belki o vesveselere inanıyordum. Ve ruhsal olarak çöktüm. En sonunda namaz kıldım ve o süreçte her an tüylerim ürperiyordu. İçime acayip bir enerji geldi. Böyle olduğum yerde duramıyordum. Durmaya çalışsam o enerji beni bir ileri bir geri yapıyordu. Ben senin gibi durumlarda iken artık Allah'ın mucizelerine bakıyorum. Hani gerçekten de tanık olduğum şeyleri düşünüyorum. Mesela bana nazar değmişti. Kafam patlıyordu. Teyzem dualar okudu başıma dokundu üfledi felan. Başımın ağrısı su gibi aktı. Çok hafifledim. Teyzemde esneyip durdu ondan sonra. Oda toprağa dokundu sonradan. Benim de aklıma şu gelirdi. Bize göre Müslümanlık gerçek din olarak geliyor. Hristiyanlara göre onlar Yahudilere göre onların dini. Böyle geliyordu. Ama Müslümanlıkta ki kanıtlanan şeyler var. Sosyal deney vardı mesela Kur an dan dinletiyorlardi hepsi huzur verici dedi. Halbuki Yahudilerin o ayinleri felan sesleri görünüşleri hepsi beni psikolojimi bozuyor.
Evet tefsirden okumak gerekiyor ki daha açıklayıcı olsun. Ya farkındayım vesvese olduğunun ama insan yine de bazı şeyleri merak ediyor. Tabii onları öğrenemeyeceğimizin de farkındayım bu yüzden o tür düşüncelere itibar etmemek gerekiyor.Budray yazdı: ↑22 Nis, 23:19 Kur'an'ı Kerimi yorumlamamak gerekirmiş. Yanlış da anlayabiliriz o yüzden. Dinimizislam.com a soruyorum ben bugün bana attıkları mesajda şöyle idi:
"Efendim mealden, tefsirden, hadisten din öğrenilmez, öğretilmez. Hatta Allah korusun, yanlış anlayıp dinden imandan çıkabiliriz. Bu mübarek sözlerin muhatapları ehli sünnet alimleridir, müctehidlerdir, onlar açıklamışlar, hükümleri çıkarmışlar, bize hazır lokma haline getirmişlerdir.
Efendim, hadis-i şerifler, ayet-i kerime mealleri, ehli sünnet alimlerinin kitaplarından açıklamalarıyla okunmalı. Bunlara uygun yaşamalı, kendimiz anlamaya çalışmamalıyız."
Aynı soruları ben kendime de sordum inan. Vesvesedir diyip atmaya çalıştım üzerimden ama olmadı. Duayı çekim yasasına bağlamıştım. Başka şeyleri de enerjiye felan. Tövbe etsemde her seferinde içten merak edip, belki o vesveselere inanıyordum. Ve ruhsal olarak çöktüm. En sonunda namaz kıldım ve o süreçte her an tüylerim ürperiyordu. İçime acayip bir enerji geldi. Böyle olduğum yerde duramıyordum. Durmaya çalışsam o enerji beni bir ileri bir geri yapıyordu. Ben senin gibi durumlarda iken artık Allah'ın mucizelerine bakıyorum. Hani gerçekten de tanık olduğum şeyleri düşünüyorum. Mesela bana nazar değmişti. Kafam patlıyordu. Teyzem dualar okudu başıma dokundu üfledi felan. Başımın ağrısı su gibi aktı. Çok hafifledim. Teyzemde esneyip durdu ondan sonra. Oda toprağa dokundu sonradan. Benim de aklıma şu gelirdi. Bize göre Müslümanlık gerçek din olarak geliyor. Hristiyanlara göre onlar Yahudilere göre onların dini. Böyle geliyordu. Ama Müslümanlıkta ki kanıtlanan şeyler var. Sosyal deney vardı mesela Kur an dan dinletiyorlardi hepsi huzur verici dedi. Halbuki Yahudilerin o ayinleri felan sesleri görünüşleri hepsi beni psikolojimi bozuyor.
İbadette zaten bir şeyler yaşıyorsun bu sefer vesvese de öyle bir beklentiye girdiğin için bunları yaşıyorsun yoksa yaşanacak bir şey yok diyor.. (: Şu aralar çok fazla takmıyorum zaten vesveseyi falan bilgiye olan açlığım buralara getiriyor beni. İbadete başlasam böyle olmam ama o seferde kaptırıp gidiyorum dünyadan kopuyorum o sıkıntısı var. Gerçi şu an da dünya ya çalışmıyorum.. (:
-