Amaçsızlık: Amacı ulaşmak istediğiniz sonuç olarak tanımlayabiliriz. Sizin telekinezi de ulaşmak istediğiniz sonuç nedir? Bunu bir kağıda yazamıyorsanız veya sesli söyleyemiyorsanız orda bir kopukluk vardır. Mesela bir örnek vereyim. Küçükken hep erken kalkardım ( hala daha öyle) fakat bir şeyler yapmak için olurdu. Mesela okula hiç gidesim yoktu fakat yeni bir sweatshirt almıştım. Aklıma o geldi ve güzeldi de o an okula gitmek istedim. Amacım hava atmak idi

Bir diğeri ise almak istediğiniz sonuç sonrası ne his edeceksiniz? Ulaşınca gerçekten değdi diyebilecek misiniz?
Hedefsizlik: Hedefler amaca giden yolu netleştirirler. Mesela benim amacım zor durumlarda kendimi savunmak. Hedefim suyu kontrol edip orda biraz ustalaşıp kanı kontrol etmek, insanın hareketlerini kontrol etmek.
Plansızlık: Hedefe gideb yoksa ne tür çalışmalar yapacaksınız? Yaptığınız çalışmalar size ne katacak? Hangi alanda yarar sağlayacak?
Netsizlik: Herhangi bir çalışma yaparken kafanızda ki soruların gitmesi lazım. Yani transa geçip ayrıntılı bir hayal kurmak adlı bir çalışma. Transa doğru geçiyorsunuz o ara ben ne hayal etsem diye düşünmemeniz lazım. Aynı resim yapar gibi ilk önce yapacağın şey net olacak. Mesela bir tane taktik okudunuz onu okuyup yapma anından önce kafanızda bir kaç bir şey canlanması gerekiyor.
Dikkatini verememe: Her insanın zayıf noktası vardır. Ordan düşünceler yağmaya başlar siz o ara o düşüncelerin nefsinizden geldiğini veya sizi oyalayan önemsiz düşünceler olduğunu fark edip geri işinize dikkatinizi vermeniz gerekiyor. Burda yazdım:sizden-gelenler/zihinde-ki-dusuncelerin ... t9593.html
Olumsuz Düşünce: Bir üste ki yazdığımla kesişen bir nokta. Hemen yapamıyorum diye kendinizi beceriksiz ilan etmeyin. Zamanla her şey olur. Tek gereken şey sabretmek. Dünyanın sonu değil ya en büyük derdi de değil. Bu zamana kadar telekinezi yapmadıysanız ve okuyorsanız bu yazdıklarımı çok ta gerekli olmadığını anlamanız gerekiyor.
Devamsızlık: İnsan bir işi sürekli yapmayınca köreliyor. Her gün motivasyonunuz olmayabilir. Fakat başladık bir işe pes etmek yok.
Amacınızı hedefinizi bir kağıda net olarak yazın motivasyonunuz düştüğünüzde bunları neden yaptığınızı farkına varırsınız. Ve yola devam edersiniz. Tabii amacınız önemsiz değil ise. Son olarak bu yolda kendinize inanın.