Zikr Tasavvuf

Moderatör: Sai

aynur_81

Zikr Tasavvuf

Okunmamış mesaj gönderen aynur_81 »

Arkadaşlar araştırmalarım sonucunda zikr çekmenin de bilinçsiz bir şekilde yapılırsa tehlikeli olabileceğini gördüm

Bilen arkadaşlar nasıl zikr çekilmelidir. Zararları nelerdir, korunma yolları nelerdir paylaşabilirler mi?

Yani biliyorum belki bazı arkadaşlara alakasız gelebilir ama bizim dinimizde bir nevi çakra açma yöntemi zikirdir.

Ve işte böyle , paylaşımlarınızı bekliyorum.

muku_baba

Re: Zikr Tasavvuf

Okunmamış mesaj gönderen muku_baba »

2 türlü ismi var bunun . Hindistanda buna ÇAKRA deniliyor. İslamda bunlara Letaifler deniliyor. VE kesinlikle zikir letaifleri açma yoludur. Ama bu zikirler size işin ehilleri tarafından verilmelidir yani nefis mertebelerinize göre. Nefis mertebelerini ise gine ehil insanlardan öğrenebilirsiniz çünkü bu bir ilimdir. Hiç duydunuz mu bilmiyorum Ama tarikatların günlük dersleri(zikir) olur. Bu zikirler o kişinin bağlı olduğu tarikatın şeyhi veyahut vekilleri tarafından verilir eğer ilimleri varsa. ve zikir çektikçe eğer Allah izin verirse nefis merteben artar yani maneviyatın artarbir yerde. sonra bu şeyhin sana derki artık bu zikri de çekiceksin. bunun sebebi hem nefis mertebeleri hem çakralarının yavaş yavaş ilerlemesi açılmasıdır. Bu işler sırasında nefis mertebeniz mutmainne ye ulaşırsa ve nasip olursa sizde bazı haller zuhur etmeye başlar. Murakabeler görebilirsiniz ki bunlar uyanık oldduğunuz halde ruhunuzun seyahatidir. daha da ilerisi sizde bazı kerametler zuhur etmeye basşlayabilir. bunlara ehhemmiyet vermeyiniz ve yolunuzda ilerleyiniz. Kısacası Sitede bir yazı vardı ZULMANİ YOK VE RABBANİ YOL DİE iki yolda var ama en çok ilerlenilen ve güvenli yol tabiki Rabbani yoldur. Teşekkürler...
aynur_81

Doğru haklısın ama söylemek istediğim şu .

Sizin de dediğiniz gibi bu bir mürşit ile yapılması gereken birşey ve yan etkileri var eğer böyle olmazsa çünkü amaç kanalları açmak ve ilerlemek

Ama o açılan kanallardan ne gelir Allah bilir

Ve kaç kişi bu ilimlerle ilgilenirken gerçek bir mürşit ile beraber ki

Dikkat edilmesi gereken de bu

Gerek meditasyon gerek zikr bilmeden yapılırsa akıl sağlığını yitirme tehlikesi var

Telekinezi telepati ve diğerleri kanallar açılmadan yapılamıyor değil mi

Peki bu durumda sonuç ne ?
Kullanıcı avatarı
Mirza

Okunmamış mesaj gönderen Mirza »

Bakın zaten Kaldıramayacak Kişiye o şeyler verilmez. Letaifleri açılsa bile açıldığı bildirilmez.
Eğer gerçekten gerçek mürşidi bulmak istiyorsanız buLursunz
Amaç kanalları açmak Değil Nefsi terbiye etmek. Nefis terbiye oldukça kanallarda açılır zaten..
aynur_81

tabi nefis terbiyesi esas olan

yani benim ve çok kişinin mürşidi yok , var mı yok

tek'iz

ben bunu demek istemiştim

Kullanıcı avatarı
Mirza

Tek olmak iyi değildir. Nefse yenik düşer. Bir dağa hapis olalım ozaman ki nefsimiz terbiye olsun. ama Şu şartlar altında mümkün değil. Önceden izlenilmiş önceden gidilmiş temizlenmiş yollara ihtiyacımz var aslında...
muku_baba

Aslında her insanın mürşidi vardır. Ama sen istersen veyahut Allah izin verirse birden önüne çıkabilir veya araştırırsın bulursun. Aslında ruya yoluyla da çok örnekleri war(çağrılırsın yani). Veya kalpten kalbe ünsiyet diye bişi geçer. Bir insan bir insanı bu yüzden sever. Eğer bir Şeyhi ziyaret ederseniz ve en azından bir sohbetine katılırsanız ve birşeyler hissederseniz oraua devam edin derim ben. Senin niyetin önemli. Belki önce keramettir telekinezidir böyle şeyler için gidebilirsiniz ama sonra derin ilmin ve Allahı daha çok tanımanın zevki sizi bunlardan vazgeçirip gerçek amaçlara sevk edebilir ve bu herşeyin üstündedir.. Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
Mirza

çok güzel bir acıklama gerçekten. TesekkürLer ..
muku_baba

Ben Teşekkür ederim...
muku_baba

aynur_81 yazdı:Arkadaşlar araştırmalarım sonucunda zikr çekmenin de bilinçsiz bir şekilde yapılırsa tehlikeli olabileceğini gördüm

Bilen arkadaşlar nasıl zikr çekilmelidir. Zararları nelerdir, korunma yolları nelerdir paylaşabilirler mi?

Yani biliyorum belki bazı arkadaşlara alakasız gelebilir ama bizim dinimizde bir nevi çakra açma yöntemi zikirdir.

Ve işte böyle , paylaşımlarınızı bekliyorum.

Aynur_81 Siz bilinçsiz Zikirin tehlikeli olabileceğini gördüm demişsiniz acaba kaynağınız nedir? Çünkü zikir Allah ı zikirdir ve istediğiniz kadar bilinçsizce yapın hiçbir türlü Zararını görmessiniz... Teşekkürler...

“Sorunlar-Uyarılar ve Çözümleri” sayfasına dön