Varlık nedir? :)
Moderatör: Sai
Varlık nedir? :)
Forumda felsefi olarak bişeyler farkedebilen kişi sayısı artmış gibi görünüyor. Söylediklerim üzerine tartışabiliriz gibi geliyo.
Kısaca E=mc2(c'nin karesi anlamında) üzerinden düşünmeye başlarsak kainat çok yoğun bir enerji topluluğu. Peki neden bu enerji rastgele dağılmamış da bu şekli almış? Neden bir merkez etrafında şekillenmekte?
Varlık=yoğun enerji
Anlamların beyindeki karşılığı=Bu konuda beynin yaydığı beyin dalgaları(beynin yaydığı dalgalar ruhla alakalı)=enerji
O zaman varlık bu şekliyle yoğun bir anlama işaret etmekte. Kainattaki ayetler derken de bu kastedilmekte belki de... Buraya kadar anlaşıldıysa kainattaki ayetler neler olabilir diye düşünmeye başlayabilirsiniz. Ben bana baya mutluluk veren bilgiyi bulmaya başladım... Felsefe de biraz amaçtır ya bu... 4 element, ağaç ve kuşlar gibi şeyleri anlamlandırabildim. Aslında bu konuda 10 sayfadan fazla yazdım galiba. Yavaş yavaş anlatmaya başlayabilirm.
Kısaca E=mc2(c'nin karesi anlamında) üzerinden düşünmeye başlarsak kainat çok yoğun bir enerji topluluğu. Peki neden bu enerji rastgele dağılmamış da bu şekli almış? Neden bir merkez etrafında şekillenmekte?
Varlık=yoğun enerji
Anlamların beyindeki karşılığı=Bu konuda beynin yaydığı beyin dalgaları(beynin yaydığı dalgalar ruhla alakalı)=enerji
O zaman varlık bu şekliyle yoğun bir anlama işaret etmekte. Kainattaki ayetler derken de bu kastedilmekte belki de... Buraya kadar anlaşıldıysa kainattaki ayetler neler olabilir diye düşünmeye başlayabilirsiniz. Ben bana baya mutluluk veren bilgiyi bulmaya başladım... Felsefe de biraz amaçtır ya bu... 4 element, ağaç ve kuşlar gibi şeyleri anlamlandırabildim. Aslında bu konuda 10 sayfadan fazla yazdım galiba. Yavaş yavaş anlatmaya başlayabilirm.
- kinetik_prens
Re: Varlık nedir? :)
maddenin yada warlıgın hiçbirzaman tamamının enerji olduğunu düşünmüyorum.
sadece değişim geçirirkenki çıkardığı enerjidir.
örnek
uzayın belirli bi bölgesinde alkol wardır
ama ucusuyor tabiki
enerji değil yani yaydığı şey enerji
sadece değişim geçirirkenki çıkardığı enerjidir.
örnek
uzayın belirli bi bölgesinde alkol wardır
ama ucusuyor tabiki
enerji değil yani yaydığı şey enerji
İmza Yhok.
Bunu ben söylemiyorum o formül söylüyo gidip de bunu inkar edemeyiz. E=mc2 ile ilgili biraz araştırma yapman belki bu konuda içini rahatlatır.
-
benimde ilgi alanıma girer bu konular çok düşünürüm...
öncelikle çevrende ne varsa hepsi bir takım enerji toplulukları yani senin deyiminle varlığı oluşturan temel unsur.
ve bizde adeta birer odak noktalarıyız şöyle ki o enerji topluluklarını değerlendiren,yorumlayan,çözümleyen,karar verebilen birimler de diyebiliriz.Varmak istediğim konu şu madem madde diye tabir ettiğimiz şey enerji topluluğundan
ibaret her şeyin olup bittiği yer olan beyinde bundan farklı bişey değil yani incelediğmizde ise sadece bir et parçası..
ama böyle düşünürsek çıkmaz da kalırız çünkü yukarda saydığım görevleri yerine getirebilcek salt bilince ihtiyacımız var.Ama bu her birime tek tek ait olan bir bilinç değil sadece ama sadece tekliği ifade eden bir bilinç.. neyse gerisi tasavvufun alt konularına girer burada kesmek iyi olacak sanırım.) bu arada yanlış anlama yazının beğenmediğimden değil sadece konuşmak güzel.)
öncelikle çevrende ne varsa hepsi bir takım enerji toplulukları yani senin deyiminle varlığı oluşturan temel unsur.
ve bizde adeta birer odak noktalarıyız şöyle ki o enerji topluluklarını değerlendiren,yorumlayan,çözümleyen,karar verebilen birimler de diyebiliriz.Varmak istediğim konu şu madem madde diye tabir ettiğimiz şey enerji topluluğundan
ibaret her şeyin olup bittiği yer olan beyinde bundan farklı bişey değil yani incelediğmizde ise sadece bir et parçası..
ama böyle düşünürsek çıkmaz da kalırız çünkü yukarda saydığım görevleri yerine getirebilcek salt bilince ihtiyacımız var.Ama bu her birime tek tek ait olan bir bilinç değil sadece ama sadece tekliği ifade eden bir bilinç.. neyse gerisi tasavvufun alt konularına girer burada kesmek iyi olacak sanırım.) bu arada yanlış anlama yazının beğenmediğimden değil sadece konuşmak güzel.)
Ve haykırıyor Kabe;
Hani nerede ordunuz?
Hani gururlanıyordunuz?
Hani kaçış yurdunuz?
Hem nereye kaçaksınız ?
Takip eden Allah...
Hani nerede ordunuz?
Hani gururlanıyordunuz?
Hani kaçış yurdunuz?
Hem nereye kaçaksınız ?
Takip eden Allah...
iyi fakat benim istediğim de bu enerjiler neden böyle şekillenmiş bunu bir yaratan kabul ediyosam bir anlam üzere yapmış olması lazım:)acar12 yazdı:benimde ilgi alanıma girer bu konular çok düşünürüm...
- degre1
arkadaşlar
size bir görüşümü anlatcam biz rüya görüyoruz yürüyoruz koşuyoruz çok şey yapıyoruz bizede sanki 4 veya 5 saatlik gelio ama gerçte o rüya en fazla 2 saniye dünya hayatı da böyleyse rüya gibi uzun hissediliyor ama saniyelik bunun içinden bir türlü çıkamıyorum
size bir görüşümü anlatcam biz rüya görüyoruz yürüyoruz koşuyoruz çok şey yapıyoruz bizede sanki 4 veya 5 saatlik gelio ama gerçte o rüya en fazla 2 saniye dünya hayatı da böyleyse rüya gibi uzun hissediliyor ama saniyelik bunun içinden bir türlü çıkamıyorum
-
Alah(c.c) “Bilinmek için âlemleri, bilmek için Âdemi yarattım” demiyor mu zaten bizim amacımızda yaşadığımız bu kainatı tanıyıp,kulluk görevimizi yerine getirmek olmalı..
Ve haykırıyor Kabe;
Hani nerede ordunuz?
Hani gururlanıyordunuz?
Hani kaçış yurdunuz?
Hem nereye kaçaksınız ?
Takip eden Allah...
Hani nerede ordunuz?
Hani gururlanıyordunuz?
Hani kaçış yurdunuz?
Hem nereye kaçaksınız ?
Takip eden Allah...
Doğru işte benim dediğimde mesela ay ve güneş gece ve gündüz ile ne anlatılmak isteniliyo? Ne tarz ayetler var? En iyisi ben yazmaya başlıyım bunları...acar12 yazdı:Alah(c.c) “Bilinmek için âlemleri, bilmek için Âdemi yarattım” demiyor mu zaten bizim amacımızda yaşadığımız bu kainatı tanıyıp,kulluk görevimizi yerine getirmek olmalı..
Degre1 zaten öyle Ahmed Hulusi bu tarz bi konuyu açıklıyo. Eınstein( yanlış yazdıysam özür) zamanın çekim kuvvetine bağlı oldğunu açıkladı ve biz dünya hayatını yaşarken dünyanın zamanı üzerinden yani güneş etrafındaki 1 turu yıl olarak nitelendirerek zamanı belirliyoruz. Oysa öldükten sonra bedenin bağlı olduğu dünya çekim kuvvetinden ayrılcaz ve ruh olarak( ki bunu manyetik i enerji olarak tanımlıyodu galiba Ahmed Hulusi) Güneş yılına uycaz yani güneşin etrafında döndüğü merkez üzerinden bir turu tamamlaması bir yıl olcak bizim için. bu ise dünya hayatının gözümüzde 10 sn fln olcağı anlamına geliyor. Yazdıklarıma tam olarak doğru diyemem Ahmed Hulusi'nin bu konudaki eserini okumanı tavsiye ediyorum.
- kinetik_prens
ben enerji değilim maddeyim
e=mc2 formülü de benim hiçbirişime yaramıyor.
enerji maddelerin hareketlerine göre ortaya çıkar
fizik konusuna döndü varlıktan felsefeden felan yahu
e=mc2 formülü de benim hiçbirişime yaramıyor.
enerji maddelerin hareketlerine göre ortaya çıkar
fizik konusuna döndü varlıktan felsefeden felan yahu
İmza Yhok.
-
büyük ihtimalle okumuşumdur.) kitabın ismini söyler misin pek çok var çünkü.TelekinetikFit yazdı:Doğru işte benim dediğimde mesela ay ve güneş gece ve gündüz ile ne anlatılmak isteniliyo? Ne tarz ayetler var? En iyisi ben yazmaya başlıyım bunları...acar12 yazdı:Alah(c.c) “Bilinmek için âlemleri, bilmek için Âdemi yarattım” demiyor mu zaten bizim amacımızda yaşadığımız bu kainatı tanıyıp,kulluk görevimizi yerine getirmek olmalı..
Degre1 zaten öyle Ahmed Hulusi bu tarz bi konuyu açıklıyo. Eınstein( yanlış yazdıysam özür) zamanın çekim kuvvetine bağlı oldğunu açıkladı ve biz dünya hayatını yaşarken dünyanın zamanı üzerinden yani güneş etrafındaki 1 turu yıl olarak nitelendirerek zamanı belirliyoruz. Oysa öldükten sonra bedenin bağlı olduğu dünya çekim kuvvetinden ayrılcaz ve ruh olarak( ki bunu manyetik i enerji olarak tanımlıyodu galiba Ahmed Hulusi) Güneş yılına uycaz yani güneşin etrafında döndüğü merkez üzerinden bir turu tamamlaması bir yıl olcak bizim için. bu ise dünya hayatının gözümüzde 10 sn fln olcağı anlamına geliyor. Yazdıklarıma tam olarak doğru diyemem Ahmed Hulusi'nin bu konudaki eserini okumanı tavsiye ediyorum.
Ve haykırıyor Kabe;
Hani nerede ordunuz?
Hani gururlanıyordunuz?
Hani kaçış yurdunuz?
Hem nereye kaçaksınız ?
Takip eden Allah...
Hani nerede ordunuz?
Hani gururlanıyordunuz?
Hani kaçış yurdunuz?
Hem nereye kaçaksınız ?
Takip eden Allah...
-