Varlık nedir??!

Moderatör: Sai

TelekinetikFit

Varlık nedir??!

Okunmamış mesaj gönderen TelekinetikFit »

Herşey bir merkez etrafında dönmekte önce bunu düşünüp anlayın. Peki ne bu merkez? Nokta yani bu evren kurallarında soyutluk boyutsuzluk... O zaman şu ayet anlamı gibi olabilir: Evrendeki hiçbir madde ben merkezim o noktayım etrafında dönülen merkezim diyemiyor.Aksine (Güneş için bakarsak) Dünya benim etrafımda değil benim de etrafında döndüğüm nokta etrafında dönmekte. Oysa insan kendini merkeze maddiyatı merkeze koyup kendini o nokta sanmakta fakat bilmemekte merkez bu dünyada değil:) Şuna benzemiyo mu kul bir şey yaptığında ben yapmadım Allah yaptırdı şükür demesi gibi. İnsanların kabe etrafında dönmesi daha anlamlı olmaya başladı şimdi. Her türlü eksiklikten ve sınırdan yüce tutmak Allah'ı. Bu evrende bir maddiyat olup merkez etrafında dönmekten bile. :):):) Anlamaya çalışın gerçekten güzel gelmeye başladı bana.
Peki neden bana bu merkez varmış gibi gelir? Çünkü merkez etrafındakiler örneğin bir elma dokunma görme ile merkeze işaret eder.
Varlık soyut bir merkez etrafında gelişen etki-tepki sistemidir. Merkez değildir ama ona işaret eden etki-tepkilerle doludur.

optimist_21

Re: Varlık nedir??!

Okunmamış mesaj gönderen optimist_21 »

ben bişey anlamadım ama kim ne anladı,anladıysa nasıl anladı,neresiyle anladı?.. bilinmez... :D
Kullanıcı avatarı
Merlin

Okunmamış mesaj gönderen Merlin »

TelekinetikFit yazdı:Herşey bir merkez etrafında dönmekte önce bunu düşünüp anlayın. Peki ne bu merkez? Nokta yani bu evren kurallarında soyutluk boyutsuzluk... O zaman şu ayet anlamı gibi olabilir: Evrendeki hiçbir madde ben merkezim o noktayım etrafında dönülen merkezim diyemiyor.Aksine (Güneş için bakarsak) Dünya benim etrafımda değil benim de etrafında döndüğüm nokta etrafında dönmekte. Oysa insan kendini merkeze maddiyatı merkeze koyup kendini o nokta sanmakta fakat bilmemekte merkez bu dünyada değil:) Şuna benzemiyo mu kul bir şey yaptığında ben yapmadım Allah yaptırdı şükür demesi gibi. İnsanların kabe etrafında dönmesi daha anlamlı olmaya başladı şimdi. Her türlü eksiklikten ve sınırdan yüce tutmak Allah'ı. Bu evrende bir maddiyat olup merkez etrafında dönmekten bile. :):):) Anlamaya çalışın gerçekten güzel gelmeye başladı bana.
Peki neden bana bu merkez varmış gibi gelir? Çünkü merkez etrafındakiler örneğin bir elma dokunma görme ile merkeze işaret eder.
Varlık soyut bir merkez etrafında gelişen etki-tepki sistemidir. Merkez değildir ama ona işaret eden etki-tepkilerle doludur.
Evet..Ay Dünya'nın etrafında..Dünya Güneş'in etrafında döner..Güneş galaksinin etrafında döner..Samanyolu Galaksisi mesela daha büyük galaksilerin etrafında döner..Ve tahminlere göre her şeyin merkezinde de büyük bir kara delik var.."Supermassive black hole"..Ne kadar doğrudur bilinmez..En iyisini Allah bilir tabii..
TelekinetikFit

Okunmamış mesaj gönderen TelekinetikFit »

Maddi olarak herşeyin merkezinde döndüğü bir nokta var ve nokta da madde değil maddi olarak soyutluk 3 boyutunda değerinin 0 olmasıdır. Sonuçta madde bu dünyada olmayan bir merkez etrafında dönmekte... BU açıdan varlık sahasına gelmiş bişey ben merkezim etrafımda dönülmekte diyemez diyememeli. Sonuç olarak o da bir maddedir ve bir merkez etrafında döner. Kendini merkez alan insanın saçma düşüncesi bu noktada biraz daha belirgin olur... Hatalarım affola...