Meditasyonda Korkuyorum

sadace

Meditasyonda Korkuyorum

Okunmamış mesaj gönderen sadace »

Arkadaşlar ilk olarak işe meditasyon yaparak başlayayım dedim umarım doğru yapmışımdır.Şimdi 10-15 kere nefes egzersizlerini yapıyorum tabi gözlerim kapalı.Ancak sanki gözlerimi açınca bir surat belirecek gibi oluyor ve korkup meditasyonu bırakıyorum bunu yenmek için ne yapmalıyım sizce

darkleader

Re: Meditasyonda Korkuyorum

Okunmamış mesaj gönderen darkleader »

arkadaşım tahminimce sen de kurbansın :D pcde bi resme videoya odaklanmışken bağıran kaltak çıkıp korkutmuş seni benim içimede yer etti bende korkuyodum sonra geçti
sadace

yok ordaki kaltak gibi bir yüz değil :D benimki sakallı biri bembeyaz bir yüzü var.
Adige

Okunmamış mesaj gönderen Adige »

Dediğiniz problem bende de vardı. Geçenlerde bir yerde okudum; bu gibi düşünceleri tetikleyen insanın egosuymuş ve bunu yenebilmek için tepkisiz kalmak gerekiyormuş. Yani şöyle izah edeyim, gözlerini açınca biri çıkıcak düşüncesi aklında belirdiği an; bu düşüncenin saçma olduğunu ve seni sadece güldürdüğünü düşün. Bunun ardından başarısız olan ego başka bir yöntem deneyecektir ve bu şekilde yılmadan devam edersen egonu yenebilirsin. Ancak sen korkar ve gözlerini açarsan egon bunu yapmaya devam edecektir ve hiçbir zaman kurtulamayacaksın. Hatta küçük birde örnek vereyim benzer olarak, salıncakta hızla sallanırken gözlerinizi kapayın, ardından önünüzde bir direk olduğu veya ağaç olduğu düşüncesine kapılır ve gözlerinizi açarsınız. Şahsen geçmişte çok başıma geliyordu ve bu olay bende bir zaman sonra heyecan haline geldi, zevk almaya başladım. Tabi her konuda aynı zevki vermiyor. Ego, yani düşünce kontrolü yöntemi farkındalık tesinde izah ediyorlardı (yanılmıyorsam).
sadace

teşekkür ederim