Dua ederken neden el kaldırırız?
- **profesyonel**
- Yaşadığınız İl: 35 İzmir
- Burcunuz: Terazi Burcu: 23 Eylül-22 Ekim
- Cinsiyetiniz: Erkek
Dua ederken neden el kaldırırız?
Araştırdığım kadarıyla zaten elleri açmak bir şeyi istemek hatta dilenmek anlamlarına bile gelebiliyor ve insan acizliğini kabul ederek ellerini açtığı zaman bu bir şey istediğini belli eder.Bir kişi dua ederken ellerini iyice kapatarak ve neredeyse gözükmeyecek bir şekilde dua etmemeli zaten bir şeyi isterken sanki ihtiyacı yokmuş gibi davranırsanız karşıdaki kişide yardım etmez yani siz Allah'a karşı yalvarıyorsunuz ve Kur'andaki hadislerde bahsedildiği gibi elleri iyice yukarı kaldırarak dua etmelisiniz.Peygamber efendimizin dua ederken kollarını (eski kıyafetlere göre)kolaltı gözükecek kadar çok kaldırırmış.Bu arada insan dua ederken gökten nur yağar ve insan dua ettikten sonra bu nuru yüzüne sürer diye bir yazıda gördüm bazılarına göre ise sadece sünet olduğundan yapılıyor.Benim bir süredir kafama takılmıştı sizinde aklınıza takılmıştır deiye paylaşıyım dedim umarım yardımcı olmuşumdur:)
Tek bildiğimiz şey hiçbir şey bilmediğimizdir.
- stormxx
- Yaşadığınız İl: 26 Eskişehir
Re: Dua ederken neden el kaldırırız?
güzel paylaşım kardeşim teşekkürler..:)
Bugünkü Aklım olsaydı Dün Yaptıklarımı Yapmazdım, Ama Dün Yaptıklarımı Yapmasaydım Bugünkü Aklım Olmazdı..
- ozina
- Yaşadığınız İl: 10 Balıkesir
- Burcunuz: Koç Burcu: 21 Mart-20 Nisan
- Cinsiyetiniz: Erkek
-