Dua ederken neden el kaldırırız?

Kullanıcı avatarı
**profesyonel**
Yaşadığınız İl: 35 İzmir
Burcunuz: Terazi Burcu: 23 Eylül-22 Ekim
Cinsiyetiniz: Erkek

Dua ederken neden el kaldırırız?

Okunmamış mesaj gönderen **profesyonel** »

Araştırdığım kadarıyla zaten elleri açmak bir şeyi istemek hatta dilenmek anlamlarına bile gelebiliyor ve insan acizliğini kabul ederek ellerini açtığı zaman bu bir şey istediğini belli eder.Bir kişi dua ederken ellerini iyice kapatarak ve neredeyse gözükmeyecek bir şekilde dua etmemeli zaten bir şeyi isterken sanki ihtiyacı yokmuş gibi davranırsanız karşıdaki kişide yardım etmez yani siz Allah'a karşı yalvarıyorsunuz ve Kur'andaki hadislerde bahsedildiği gibi elleri iyice yukarı kaldırarak dua etmelisiniz.Peygamber efendimizin dua ederken kollarını (eski kıyafetlere göre)kolaltı gözükecek kadar çok kaldırırmış.Bu arada insan dua ederken gökten nur yağar ve insan dua ettikten sonra bu nuru yüzüne sürer diye bir yazıda gördüm bazılarına göre ise sadece sünet olduğundan yapılıyor.Benim bir süredir kafama takılmıştı sizinde aklınıza takılmıştır deiye paylaşıyım dedim umarım yardımcı olmuşumdur:)
Tek bildiğimiz şey hiçbir şey bilmediğimizdir.

Kullanıcı avatarı
stormxx
Yaşadığınız İl: 26 Eskişehir

Re: Dua ederken neden el kaldırırız?

Okunmamış mesaj gönderen stormxx »

güzel paylaşım kardeşim teşekkürler..:)
Bugünkü Aklım olsaydı Dün Yaptıklarımı Yapmazdım, Ama Dün Yaptıklarımı Yapmasaydım Bugünkü Aklım Olmazdı..
Kullanıcı avatarı
ozina
Yaşadığınız İl: 10 Balıkesir
Burcunuz: Koç Burcu: 21 Mart-20 Nisan
Cinsiyetiniz: Erkek

Re: Dua ederken neden el kaldırırız?

Okunmamış mesaj gönderen ozina »

güzelmiş sağol :)
pixies forever <3<3