Parapsikoloji ve Ruhsal Yetilerimiz
Forum kuralları
Kaynak belirtilmeden eklenen tüm yazılardan ekleyen sorumludur.
Alıntı Yapılmadan Eklenen Tüm Yazılar Silinecektir.
Kaynak belirtilmeden eklenen tüm yazılardan ekleyen sorumludur.
Alıntı Yapılmadan Eklenen Tüm Yazılar Silinecektir.
- Cavasta
- Yaşadığınız İl: 27 Gaziantep
- Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
- Cinsiyetiniz: Erkek
Parapsikoloji ve Ruhsal Yetilerimiz
Tarihten günümüze metafizik hep kapalı kapılar ardında kalmıştır. Belli bir elit kısım dışında bu bilgiler gün ışığına çıkmamış, çıkarılmamıştır.
Mısır, Yunanistan, Anadolu ve bazı kadim uygarlıklarda bulunan inisiyasyon merkezleri, kişinin kendini bilmesini ve içindeki tüm tanrısal potansiyeli çıkarması üzerine eğitimler vermekteydi. Mısırda bu süreç iki şekilde sağlanıyordu. İsis inisiyasyonu (küçük sırlar, arcano minor) ve Osiris inisiyasyonu (Büyük sırlar, arcana major). Köken olarak Mısır'dan sonra diğer kültürlerde de bu inisiyasyon süreçleri devam etmiş, yüzyıllarca bilgeleri yetiştirmiştir. Ancak materyalist çağlara giriş ve bu merkezlerin tek tek yok olmasıyla bu bilgiler gizlenmiş, bilimden uzaklaşmış hatta felsefeden bile çekilip alınmıştır.
Aynı şekilde birçok kültürde bunlara dair örnekler ve deneyimler mevcuttur. Hint aiçvaryaları bize kendi ruhsal güçlerimiz hakkında bilgi vermektedir. ‘Aiçvarya’,bir insanın sahip olduğu halde kullanmasını bilemediği yeteneklerini öğretme bilimidir.
Hint Aiçvaryalar’ı 7 bölüm halindedir.
1. Amma: Düşünce gücüyle maddeleri ufaltıp büyütebilmek. Maddeler üzerinde çeşitli etkilerde bulunmak.(Telekinezi)
2. Lghima: Cisimleri hafifletmek ve havada durdurabilmek.(Levitasyon)
3. Prapte: Zaman sınırlarını aşarak, çeşitli yerlere ulaşmak ve düşünce nakli.(Astral seyahat ve telepati)
4. Prakamya: İrade yolu ile gaz, sıvı ve katı cisimler arasından geçmek.
5. İçitritva: Maddelerin özelliklerini değiştirme.(Alşimi-simya)
6. Sohtart: Kendi bedenine ikinci bir ruh sokabilmek.(Medyomluk)
7. Atartvaç: Görünmez olabilmek.(Demateryalizasyon)
Parapsikoloji
Kuantum fiziğinin bu olguları tekrar gündeme getirmesinden önce, hızla yükselişe geçmiş bir bilimdalı (Bazı bilim adamları tarafından hala bilim dalı olarak kabul edilmez) bu yetileri ve ruhumuzun sınırlarını araştırmaya başlamıştır. Bu bilim dalı Parapsikoloji'dir.
Parapsikoloji terimi, para ve psikoloji olmak üzere iki kısımdan oluşmuştur. Bu terimin anlamı “psikoloji ötesi”dir. Yani psikolojinin alanına girmeyen olağan üstü psikolojik deneyimleri kapsar. Bu isim ilk kez 1920’de Dr. J. B. Rhine tarafından, Fransız psikolog Emil Boirac’ın tabirinden uyarlanmıştır. Psişik yetileri konu alan kuruluşlar 1882’lerden başlamıştır. 1934 de Dr. Rhine tarafından hızlandırılmıştır. Parapsikoloji, kişilerin ruhsal yetilerini konu alan, düşünce enerjisinin gücünü araştıran bir bilim dalıdır. Özel laboratuarlarda yapılan deneylerle teyit edilerek, ilerleme kat edilmektedir. Özellikle askeri güçlerin ilgisini çeken bu dalın, tarih boyunca parapsikolojik savaşlara da neden olduğu söylenmektedir.
Bu dalları araştıran parapsikoloji bilimi belli modern aletlerle ölçümler yapmayı ve bunları geliştirmek için yöntemler üretmeyi başarmıştır. Parapsikoloji, insanın biyolojik bir makineden fazlası olduğunu gözler önüne sermesi ve insanın kendini keşfetmesi yönünden çok önemli bir bilimdalıdır.
Parapsikoloji araştırma merkezleri bulunan ülkeler: Başta Rusya, ABD olmak üzere Japonya, İngiltere, Çin, Hollanda, Almanya, Fransa, Portekiz, İsviçre
Parapsikoloji araştırma laboratuarları bulunan ülkeler: ABD, Almanya, Japonya, İskoçya, Fransa, İtalya
Resmi kuruluşların yanında gayri resmi kuruluşlar da bulunmaktadır.
Parapsikoloji kuruşlarının incelediği bazı dallar şunlardır:
Duyu Dışı Algılama (ESP): Telepati, Durugörü, Önsezi
Psikokinezi (PK)
Telekinezi
Rüyada ESP
Hipnoz ve hipnoz altında ESP
Hayvanlarda ESP
Bitkilerde Parapsikoloji
Duruişiti
Psikometri
Levitasyon
Işınlanma (teleportasyon)
Paranormal şifacılık ve cerrahi
Paranormal teşhis ve otoskopi
Alteraskopi, telemnezi
Gezici durugörü
Astral seyahat
Beden enerji merkez ve alanları
Çakralar ve auralar
Enerji bedenleri
Kirlian fotoğrafçılığı
Biyokozmik enerji ve psikotronik bilim
Geller etkisi
Şuurlu beden kontrolleri
Değişik şuur halleri (ASC)
Tekinsiz ev fenomeni
Kendiliğinden psikokinezi
Düşünce fotoğrafçılığı
Gözsüz görüş
Radyestezi ve radyonik bilim
Telkinbilim
Psişik arkeoloji
Geçmişin bilinmesi
Alıntıdır
Efe Elmas | Eylül 2009 İndigo
Mısır, Yunanistan, Anadolu ve bazı kadim uygarlıklarda bulunan inisiyasyon merkezleri, kişinin kendini bilmesini ve içindeki tüm tanrısal potansiyeli çıkarması üzerine eğitimler vermekteydi. Mısırda bu süreç iki şekilde sağlanıyordu. İsis inisiyasyonu (küçük sırlar, arcano minor) ve Osiris inisiyasyonu (Büyük sırlar, arcana major). Köken olarak Mısır'dan sonra diğer kültürlerde de bu inisiyasyon süreçleri devam etmiş, yüzyıllarca bilgeleri yetiştirmiştir. Ancak materyalist çağlara giriş ve bu merkezlerin tek tek yok olmasıyla bu bilgiler gizlenmiş, bilimden uzaklaşmış hatta felsefeden bile çekilip alınmıştır.
Aynı şekilde birçok kültürde bunlara dair örnekler ve deneyimler mevcuttur. Hint aiçvaryaları bize kendi ruhsal güçlerimiz hakkında bilgi vermektedir. ‘Aiçvarya’,bir insanın sahip olduğu halde kullanmasını bilemediği yeteneklerini öğretme bilimidir.
Hint Aiçvaryalar’ı 7 bölüm halindedir.
1. Amma: Düşünce gücüyle maddeleri ufaltıp büyütebilmek. Maddeler üzerinde çeşitli etkilerde bulunmak.(Telekinezi)
2. Lghima: Cisimleri hafifletmek ve havada durdurabilmek.(Levitasyon)
3. Prapte: Zaman sınırlarını aşarak, çeşitli yerlere ulaşmak ve düşünce nakli.(Astral seyahat ve telepati)
4. Prakamya: İrade yolu ile gaz, sıvı ve katı cisimler arasından geçmek.
5. İçitritva: Maddelerin özelliklerini değiştirme.(Alşimi-simya)
6. Sohtart: Kendi bedenine ikinci bir ruh sokabilmek.(Medyomluk)
7. Atartvaç: Görünmez olabilmek.(Demateryalizasyon)
Parapsikoloji
Kuantum fiziğinin bu olguları tekrar gündeme getirmesinden önce, hızla yükselişe geçmiş bir bilimdalı (Bazı bilim adamları tarafından hala bilim dalı olarak kabul edilmez) bu yetileri ve ruhumuzun sınırlarını araştırmaya başlamıştır. Bu bilim dalı Parapsikoloji'dir.
Parapsikoloji terimi, para ve psikoloji olmak üzere iki kısımdan oluşmuştur. Bu terimin anlamı “psikoloji ötesi”dir. Yani psikolojinin alanına girmeyen olağan üstü psikolojik deneyimleri kapsar. Bu isim ilk kez 1920’de Dr. J. B. Rhine tarafından, Fransız psikolog Emil Boirac’ın tabirinden uyarlanmıştır. Psişik yetileri konu alan kuruluşlar 1882’lerden başlamıştır. 1934 de Dr. Rhine tarafından hızlandırılmıştır. Parapsikoloji, kişilerin ruhsal yetilerini konu alan, düşünce enerjisinin gücünü araştıran bir bilim dalıdır. Özel laboratuarlarda yapılan deneylerle teyit edilerek, ilerleme kat edilmektedir. Özellikle askeri güçlerin ilgisini çeken bu dalın, tarih boyunca parapsikolojik savaşlara da neden olduğu söylenmektedir.
Bu dalları araştıran parapsikoloji bilimi belli modern aletlerle ölçümler yapmayı ve bunları geliştirmek için yöntemler üretmeyi başarmıştır. Parapsikoloji, insanın biyolojik bir makineden fazlası olduğunu gözler önüne sermesi ve insanın kendini keşfetmesi yönünden çok önemli bir bilimdalıdır.
Parapsikoloji araştırma merkezleri bulunan ülkeler: Başta Rusya, ABD olmak üzere Japonya, İngiltere, Çin, Hollanda, Almanya, Fransa, Portekiz, İsviçre
Parapsikoloji araştırma laboratuarları bulunan ülkeler: ABD, Almanya, Japonya, İskoçya, Fransa, İtalya
Resmi kuruluşların yanında gayri resmi kuruluşlar da bulunmaktadır.
Parapsikoloji kuruşlarının incelediği bazı dallar şunlardır:
Duyu Dışı Algılama (ESP): Telepati, Durugörü, Önsezi
Psikokinezi (PK)
Telekinezi
Rüyada ESP
Hipnoz ve hipnoz altında ESP
Hayvanlarda ESP
Bitkilerde Parapsikoloji
Duruişiti
Psikometri
Levitasyon
Işınlanma (teleportasyon)
Paranormal şifacılık ve cerrahi
Paranormal teşhis ve otoskopi
Alteraskopi, telemnezi
Gezici durugörü
Astral seyahat
Beden enerji merkez ve alanları
Çakralar ve auralar
Enerji bedenleri
Kirlian fotoğrafçılığı
Biyokozmik enerji ve psikotronik bilim
Geller etkisi
Şuurlu beden kontrolleri
Değişik şuur halleri (ASC)
Tekinsiz ev fenomeni
Kendiliğinden psikokinezi
Düşünce fotoğrafçılığı
Gözsüz görüş
Radyestezi ve radyonik bilim
Telkinbilim
Psişik arkeoloji
Geçmişin bilinmesi
Alıntıdır
Efe Elmas | Eylül 2009 İndigo
- TriGonoMetri
- Medya-Tanıtım Yönetici
- Yaşadığınız İl: 72 Batman
- Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül
Re: Parapsikoloji ve Ruhsal Yetilerimiz
Paylaşım için teşekkürler Cavasta.İnisiyasyon merkezleri konusunda araştırma yapmam için tetikleyici oldun :)
Ne zaman şah desem herşey mat olur!
-
- Yaşadığınız İl: 78 Karabük
- Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül
bazi arkadaşlar duvarlardan geçmeye inanmiyodu okusunlar
- volkan37
- Yaşadığınız İl: 9 Aydın
- Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart
Osmanlı Mısırı ele geçirdiği zaman büyü olduğunu düşünüp öğretim yerlerini yıkmıştır yani gine bizden oluyor :D
Ki Hz.Musa da mısırda öğrenmiştir bunları :D
Sınır yoktur sadece biz onu olduğunu düşünürüz.
Bedeninden kurtul ruhun ve zihninle yaşa o zaman toprak altında nefes alabilirsin.
Bedeninden kurtul ruhun ve zihninle yaşa o zaman toprak altında nefes alabilirsin.
- NotAfraid
- Yaşadığınız İl: 23 Elazığ
- Burcunuz: Koç Burcu: 21 Mart-20 Nisan
Dalga geçtiğin Osmanlı bu dünyanın bir daha görüp göremeyeceği bir devlettir Hz.Musa bir peygamber da gelip de görünmez olmayı öğretmezvolkan37 yazdı:Osmanlı Mısırı ele geçirdiği zaman büyü olduğunu düşünüp öğretim yerlerini yıkmıştır yani gine bizden oluyor :D
ÇOK FAZLA SAVAŞIRSAN MUTLAKA BİR GÜN KAYBEDERSİN
- volkan37
Sen bir şey bilmeden bana kalkışma.
1.Hz.Musa bunları öğrenmiştir öğretmemiştir.
2.Osmanlı ile dalga geçtiğim falan yok benim.
Bir düzgünce oku ondan sonra bana gel konuş!.
- NotAfraid
Hz.Musa öğrenmişmidir sen kimin hakkında konuştuğunun farkındamısın o bir peygamber.volkan37 yazdı:Sen bir şey bilmeden bana kalkışma.
- volkan37
Siz tam olarak konuyu bilmiyorsunuz galiba biraz kitap oku kitap bir çok yere bakarsan bu bilgiye ulaşırsınız karanlıkta kalanları aydınlatmak lazım ama sıktın artık eğer bana hakaret edersen ban yiyeceksin haddini bil de yaz.
- NotAfraid
adminler ilgili olsaydı kimin kime hakaret ettiğini görüp ilgilenilirlerdi ayrıca Müslüman değilsende bu beni ilgilendirmezvolkan37 yazdı:Siz tam olarak konuyu bilmiyorsunuz galiba biraz kitap oku kitap bir çok yere bakarsan bu bilgiye ulaşırsınız karanlıkta kalanları aydınlatmak lazım ama sıktın artık eğer bana hakaret edersen ban yiyeceksin haddini bil de yaz.
- volkan37
Bunun Müslüman lık la ne alakası var şimdi bana açıklar mısın? .
Bilgin yok hemde hiç bunu kaynaklardan araştır bak kardeşim artık yorum da yazma yeter.
Bilgin yok hemde hiç bunu kaynaklardan araştır bak kardeşim artık yorum da yazma yeter.
-