Özellikle Yeni Başlıyanların ya da Araştıranların Okuması için Hazırlamış Olduğum "Telekinezi Nedir?" Adlı Konumu Sizlerle Paylaşmak İstedim :)
Telekinezi Nedir ?
Telekinezi
Telekinezi, parapsikolojinin bir alt dalıdır. İllüzyonist Aref'in Yetenek Sizsiniz yarışmasındaki gösterisinden sonra ilgi görmeye başlamıştır. Telekinezi kelime olarak uzaktan ahreket olarak açıklanabilir. Telekineziye bir tanım yapmak gerekir ise benim görüşümle şöyle denilebilir;
"Düşünce Gücü ile nesneleri hareket ettirebilme sanatı." olarak tanımlanabilir.
Daha bilimsel tanımlamak gerekir ise ;
Telekinezi; insan vücudunda var statik enerji akımınıni transendental konumu yani 2 volt ile 40 volt elektrik akımına ulaşarak, herhangi bir madde ile sürtünme kuvvetiyle(manyetizma) hareket ettirme veya beyin gücü aracılığıyla bir madde de transformasyon oluşturarak hal değiştirme olgusuna telekinezi denir.
Telekinezinin gerçekliğine dair bilimsel kanıt çok çok azdır.Telekineziyi gerçekleştirebildiğini iddia edenler arasında en ünlüleri Rus psişik Nina Kulagina ve İsrail'li psişik Uri Geller'dir. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç.Dr. Sinan Canan’a göre, telekineziden bahsederken, hiçbir ‘aracı’ olmaması gerekiyor. Fakat ABD, Rusya ve Nazi Almanyasında çipler, ilaçlar ve kimyasallarla bu güçlerin geliştirilmesine de çalışılmış. İnsanların çoğunun bu bilime inanmamasına rağmen deneyipte başaran herkes inanmaya başlıyor Benim görüşümle günümüzdeki teknoloji bu bilim dalını açıklayamıyor ve bu yüzden sınır bilimi konusunda inceleniyor. Hiç bir hile olmadan zihinsel güçle bir nesneyi hareket ettirmek pek doğal karşılanmaması ve içinde bir hile aranması oldukça normal olsada bunu yapan siz olunca gerçekten kendinizden şüphe ettiğiniz anlar oluyor. Acaba ben hilemi yaptım tarzı düşünceler giriyor aklınıza Telekinezi ‘gücü’ olduğunu düşünenlerin bir kısmı, bu güçleri beynimizin kullanamadığımız kısmının harekete geçmesiyle açıklıyor ve bende bu tanıma katılıyorum.
Telekinezi Doğuştan gelen bir yetenek değildir. Telekinezi sonradan kazanılan bir yetenektir. Belirli bir çalışma sistemiyle kazanılır. Telekineziyi size biri anlatamaz size sadece örnek yada teknik verebilir. Yani siz sadece alıştırmaları deneyerek kendi kendinize öğrenebilirsiniz.
Konu Tamamen Bana Aittir. "By FullManyak"
Telekinezi Nedir ?
- FullManyak
- Yaşadığınız İl: 6 Ankara
- Burcunuz: Yay Burcu: 22 Kasım-21 Aralık
- Cinsiyetiniz: Erkek
- GEN-X
- Yaşadığınız İl: 7 Antalya
- Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül
Re: Telekinezi Nedir ?
Bence bir kilit noktası var. Bu "her neyse artık" bulabilirsek, o zaman her şey çok daha farklı olacaktır. İnşAllah kısa zaman da buda çözülecektir ve çözülmeye devam da ediyor çok şükür... :)
Hayal Ettiğiniz Her şeyi Gerçekleştirebilirsiniz.
#BaŞaRıYaKıN
#BaŞaRıYaKıN
- FullManyak
- Yaşadığınız İl: 6 Ankara
- Burcunuz: Yay Burcu: 22 Kasım-21 Aralık
Aynı şeyi bende düşünüyorum. Öyle birşey olmalıki sınırları yok edebilmeliyiz ama ne ? :DGEN-X yazdı:Bence bir kilit noktası var. Bu "her neyse artık" bulabilirsek, o zaman her şey çok daha farklı olacaktır. İnşAllah kısa zaman da buda çözülecektir ve çözülmeye devam da ediyor çok şükür... :)
- GEN-X
- Yaşadığınız İl: 7 Antalya
- Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül
Birlikten kuvvet doğurtalım kardeşim :)FullManyak yazdı:Aynı şeyi bende düşünüyorum. Öyle birşey olmalıki sınırları yok edebilmeliyiz ama ne ? :DGEN-X yazdı:Bence bir kilit noktası var. Bu "her neyse artık" bulabilirsek, o zaman her şey çok daha farklı olacaktır. İnşAllah kısa zaman da buda çözülecektir ve çözülmeye devam da ediyor çok şükür... :)
Hayal Ettiğiniz Her şeyi Gerçekleştirebilirsiniz.
#BaŞaRıYaKıN
#BaŞaRıYaKıN
-