Meditasyon vb günah mı?
Moderatör: Sai
- andre
- Yaşadığınız İl: 16 Bursa
- Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül
- Cinsiyetiniz: Erkek
Meditasyon vb günah mı?
Arkdaşlar ben meditasyon reiki vb şeyler günah diye biliyorum.Omm sesleri gibi şeyler dine dayalı uygulamalar.Ama bana forumdan biri meditasyonu bizleştirirsek günah olmayacağını söylüyor.Bir araştırma yaptım meditasyon dini bir uygulama değilmiş ama onun yerine esmaları(Allahın isimlerini)zikretmek daha uygun olurmuş.
Günah mı meditasyon?
Peygamberimizin şöyle bir sözü varmış:"onlar saç uzatırsa siz kısaltın.Onlar kısaltırsa siz uzatın."Bu söz kafir icatlarına kanmamamızı öğütlüyor.
Ben meditasyon günah olabilir diye düşünüyorum.
Sizin fikriniz ne?
Günah mı meditasyon?
Peygamberimizin şöyle bir sözü varmış:"onlar saç uzatırsa siz kısaltın.Onlar kısaltırsa siz uzatın."Bu söz kafir icatlarına kanmamamızı öğütlüyor.
Ben meditasyon günah olabilir diye düşünüyorum.
Sizin fikriniz ne?
Re: Meditasyon vb günah mı?
Meditasyon bilindiği gibi budistlerin ibadeti nefes alıp verirken dediğin gibi omm vs şeyler söylerler.Bu ibadettir ama bizim dinimizde yeri yoktur.
Ama sen gözlerini kapatıp nefes alışverişini kontrol etmeye çalışırsan buna günah denmez adına da meditasyon denmez.
Ben seni anladım ne demek istediğini de pek anlatamadım şuan o meditasyon diye bildiğiniz şeyi yapıyorsunuz ama adı meditasyon değil adı yok sadece nefes kontrolü yapıyorsunuz karanlığa yoğunlaşıyorsunuz.Terimleri kullanırsanız(budistlerin tanrılarının yada heykellerinin adları veya baş harfleri) günah olur.
tasavvufi-dini-yol-ve-yontemler/tasavvu ... t7385.html
Ama sen gözlerini kapatıp nefes alışverişini kontrol etmeye çalışırsan buna günah denmez adına da meditasyon denmez.
Ben seni anladım ne demek istediğini de pek anlatamadım şuan o meditasyon diye bildiğiniz şeyi yapıyorsunuz ama adı meditasyon değil adı yok sadece nefes kontrolü yapıyorsunuz karanlığa yoğunlaşıyorsunuz.Terimleri kullanırsanız(budistlerin tanrılarının yada heykellerinin adları veya baş harfleri) günah olur.
tasavvufi-dini-yol-ve-yontemler/tasavvu ... t7385.html
- andre
Sağ ol uchiha.Namaza başlıyorum.Konuya kilit vurabilirsin.Bir sorum daha var.Ben namaza başlamaya karar verdim ama kendimi sırf tk için başlamış gibi hissediyorum.Ne yapmalıyım?
Bu cevabında doğruluğuna kanaat getirirsen kilitlerim sonra acelesi yok.andre yazdı:Sağ ol uchiha.Namaza başlıyorum.Konuya kilit vurabilirsin.Bir sorum daha var.Ben namaza başlamaya karar verdim ama kendimi sırf tk için başlamış gibi hissediyorum.Ne yapmalıyım?
Ameller niyetlere göredir.Niyetini düzeltmezsen yani namazı ve diğer ibadetleri,hayır işlerini Âllah rızası için yapmazsan manevi olarak pek ilerleyeceğini sanmıyorum yani hakikati böyle.
Söylediklerim gibi düşünürsen niyetini düzeltebilirsin.Bizim yapacağımız birşey yok sen kendi içide savaşıp amellerini Âllah rızası için yapacağını kesinleştirmen gerekir.Nefsin sana tk için yaptığını tk için yapman gerektiğini söyler bundan da kolay kolay vazgeçmez sen onunla savaşıp galip geleceksin o vesvese verdikçe ben Âllah rızası için namaz kılıcam vs diyeceksin.O bizi yarattı benim kulluk borcumdur,kıldığım namazlar ettiğim şükürler onun şanına yakışak şekilde değil ama yapabildiğim bu diye düşüneceksin.
En önemliside namazin telekineziye bi yararinin olmadigini soyleceksin kendine sadece Allah rizasi icin kilinir diye.
vesveseden zarar gelmez o vesveseleri yapmadığın zaman tk için kıldığını hissediyor olabilirsin ama insan kendini daha iyi bilir niyetini tam kontrol et sen Âllah rızası için kılıyorsundur ama vesvesede tk için kıldığını söylüyorsa doğru yoldasın demektir.Şeytan ibadet etmeyenlerle uğraşmaz aksine senin gibi namaz kılacaklara namazı bırakması için sürekli vesvese gelir buna dayanman lazım.
Birde bir olay aklıma geldi onuda yazayım daha iyi anlaşılır.
Rasulüllah’ın Medine’ye hicret etmesi üzerine, Müslümanlar Mekke’yi terk ederler. Muhacirlerden bir hanım sahabiye olan Ümmü Kays da, Medine’ye hicret etmek ister. Bu arada bir sahabi Ümmü Kays’a evlenmek üzere talip olmuş, kadın da, “Benimle Medine’ye hicret edersen seninle orada evlenirim.” demiştir. Bu sahabe Medine’ye hicret etmeye gönlü olmadığı hâlde, sırf o kadınla evlenmek için Medine’ye hicret etmiş ve sonra da orada evlenmişlerdir. Sırf Ümmü Kays’la evlenmek için hicret eden bu şahsın niyeti, sahabe arasında bilindiği için bu kişiye; “Muhaciru Ümmi Kays” (Ümmü Kays’ın muhaciri) lakabı takılmıştır.
yani Âllah için hicret etmediği için hiçbir şey(sevap) kazanamamıştır.
aklında soru varsa sorabilirsin.
- andre
Hımm ben aslında kadir gecesi bayram namazı vs şeylerde namazı bilmediğim için sap gibi kalıyordum ondan başlamaya karar verdim.Sonra içime sadece tk için yapıyormuşum gibi bir his düştü.
yok o herkeste olabilen birşey sen tk ile uğraştığın için onun için yapacağını düşünüyorsun.başka birşeyle uğraşanda o işi için kıldığını zanneder bu vesvesedir işte sen devam et.andre yazdı:Hımm ben aslında kadir gecesi bayram namazı vs şeylerde namazı bilmediğim için sap gibi kalıyordum ondan başlamaya karar verdim.Sonra içime sadece tk için yapıyormuşum gibi bir his düştü.
- andre
Çok sağ ol uchiha.Birde reiki günah mı?Ve vitakinezi ile reiki arasındaki fark ne?Uchiha Sasuke yazdı:yok o herkeste olabilen birşey sen tk ile uğraştığın için onun için yapacağını düşünüyorsun.başka birşeyle uğraşanda o işi için kıldığını zanneder bu vesvesedir işte sen devam et.andre yazdı:Hımm ben aslında kadir gecesi bayram namazı vs şeylerde namazı bilmediğim için sap gibi kalıyordum ondan başlamaya karar verdim.Sonra içime sadece tk için yapıyormuşum gibi bir his düştü.
- andre
Daha önce namazın tk'ye faydası var diye duymuştum.Sonra sırf bunun için başlamanın günah olduğunu öğrenince vazgeçmiştim namaza başlamaya.
- Dogukan64
- Yaşadığınız İl: 27 Gaziantep
- Burcunuz: Yay Burcu: 22 Kasım-21 Aralık
Namaz onemli ya insani acayip rahatlatir. Andre bosver takma kafana nefsin sana tk icin kiliyosun derse, evet tk icin kiliyorum sana ne de. Vesvese geldiginde hemen aklindan atmaya calisma aklinda dolasmasina biraz izin ver. O zaten gider takmayacaksin.
I don't care what would you want to do or what's your aim; If I know just one thing, do it right know.
Çok sağ ol uchiha.Birde reiki günah mı?Ve vitakinezi ile reiki arasındaki fark ne?[/quote]andre yazdı: yok o herkeste olabilen birşey sen tk ile uğraştığın için onun için yapacağını düşünüyorsun.başka birşeyle uğraşanda o işi için kıldığını zanneder bu vesvesedir işte sen devam et.
Kesin birşey söyleyemem.İnsanlar kendi kendine bence bu günah diyemez.Günahsa zaten onun bencesi olmaz.Reiki işine girmişliğim var birazcık ama tam günah mı değil mi bilmiyorum.Ama sorduğum,reikiyi anlattığım büyüklerim bu işlere girme yönünde nasihati oldu.Şifa vermeyi çok istiyorsanız eğer reiki ile ne olduğu belirsiz sembolleri kullanmaktansa.Rukye yi yani surelerle şifayı yı deneyebiirsin.Dinimiz şüpheli şeylerden kaçınmamızı istiyor.Reiki ye tam vakıf olamadığımız için bize şüpheli geldiği için ondan da kaçınmamız gerekir.Vitakinezi nedir bilmiyorum ilk defa senden duydum ama böyle sonra dan türetilmiş kinezilere pek inanmıyorum doğrusu.
-