Beyin Gücünü Arttırmak için 11 Yöntem

hafıza gücünü nasıl artırırım, zekayı nasıl artırabilirim, beyin gücü artırmanın yolu, hafıza ve zekayı artırmanın yolu

Moderatör: Sai

Cevapla
Kullanıcı avatarı
elemor
Mesajlar: 63
Kayıt: 03 Haz, 07:54
Yaşadığınız İl: 6 Ankara
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
Cinsiyetiniz: Erkek

Beyin Gücünü Arttırmak için 11 Yöntem

Okunmamış mesaj gönderen elemor »

Beyin Gücünü Arttırmak için 11 Yöntem
Resim


Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre beyin gücü artırmak mümkün. Bununla birlikte hafıza ve zeka da gelişip güçleniyor. İşte uygulayabilene 11 madde.

1- Akıllı ilaçlar: ”Modafinil” gibi ilaçlar, beyni 90 saat boyunca uyanık tutuyor. Beynin bir bölgesinden diğerine veri akışını sağlayan kimyasalları artırıyor.

2- Yiyecekler: Protein açısından zengin besinler yarar sağlıyor. Düzenli kahvaltı yapmak da zihinsel performansı artırıyor; gazlı içecekler tam tersi etki yapıyor.

3- Müzik: Özellikle Mozart dinlemenin matematiksel zekâyı artırdığı ve müzik derslerinin, çocukların IQ”sunu yükselttiği belirlendi. Ayrıca Rap müzik diğer müzik türlerine göre daha hızlı ve daha zor anlaşılır olduğu için bu parçaları anlamaya çalışmak hızlı düşünme becerisini geliştirir. Ancak pop müziğin böyle bir etkisi görülmedi.

4- Biyonik beyin: Elektrotlarla beyne az miktarda elektrik akımı vermenin, beynin gücünü artırdığı belirtiliyor.

5- Zihinsel egzersizler: Zor matematik soruları zekâyı keskinleştiriyor. 5 hafta boyunca zihinsel egzersiz yaptırılan çocukların IQ”su 8 puan yükseldi.

6- Hafıza oyunları: İskambil destesindeki her kartı bir karakterle özdeşleştirip tüm karakterlerin yer aldığı bir hikâye yaratarak, 52 kartı sırasıyla hatırlayabilirsiniz.

7- Uyku: 21 saat boyunca uyumamak, beyin üzerinde sarhoşluk gibi bir etkiye neden olur. 2 saatlik çalışmadan sonra iyi bir gece uykusu uyumak, öğrenmeyi kolaylaştırır.

8- Yürüyüş: Haftada 3 kez yarımşar saat yürüyüş yapmak; öğrenme, konsantrasyon ve mantık gücünü yüzde 15 artırır.

9- Hobiler: Örgü ören, bulmaca çözen yaşlıların Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma riskinin daha az olduğu tespit edildi.

10- Konsantrasyon: Bu da beyin için önemli bir egzersiz! Bir iş üzerindeyken, kısa süreli bir dikkat dağılması sonrasında yeniden konsantrasyon sağlamak yaklaşık 15 dakika sürer.

11- Nörolojik tarama: Beyin içindeki hareketliliği gösteren tarayıcılar, beynin aktivitelerini kontrol etmekte de kullanılabilir.


Kısacası telekinezi ile zihinsel aktivitelerde bulunanların bir anda değişime uğramalarının bazı nedenleri bulunmuştur :lol:

Kaynak belirsiz

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Sizden Gelenler” sayfasına dön