alın size pc nin beyin gücünü artırdı kanıtı!..
-
- Yaşadığınız İl: 4 Ağrı
alın size pc nin beyin gücünü artırdı kanıtı!..
İnternet Kullanımı Zekâmızı Arttırıyor mu?
Gary Small’un Çalışması
İnternette arama yapmanın beyne etkisi üzerine bilinen tek çalışma Kaliforniya Üniversitesi’nden sinirbilimci Gary Small’a ait. Araştırma bundan iki sene önce internetteki birçok haber sitesinde ve bloglarda “ İnternet Bizi Zekileştiriyor” şeklinde yer almıştı.
Profesör Small, yaşları 55 ile 76 arasında değişen 24 sağlıklı kişinin beynini kitap okurken manyetik rezonans (Magnetic resonans imaging-MRI) ile görüntülüyor. Beyinde okuma, dil, hafıza ve görme ile ilgili bölgelerde hareketlilik gözleniyor. Aynı kişilerden bir de internette sörf yapmaları isteniyor. İnternette sörf yaparken taranan MRI’lar iki kat hareketlilik gösteriyor. Yukarıda belirtilen beyin merkezlerindeki canlanmanın yanı sıra karar verme ve kompleks düşünme merkezlerinde de faaliyet görünüyor.
NOT:PC NİN BEYİN GÜCÜNÜ ARTIRDINA İNANMAYANLARA
alıntıdır;www.realwar.org/forum/index.php?topic=11517.0
Gary Small’un Çalışması
İnternette arama yapmanın beyne etkisi üzerine bilinen tek çalışma Kaliforniya Üniversitesi’nden sinirbilimci Gary Small’a ait. Araştırma bundan iki sene önce internetteki birçok haber sitesinde ve bloglarda “ İnternet Bizi Zekileştiriyor” şeklinde yer almıştı.
Profesör Small, yaşları 55 ile 76 arasında değişen 24 sağlıklı kişinin beynini kitap okurken manyetik rezonans (Magnetic resonans imaging-MRI) ile görüntülüyor. Beyinde okuma, dil, hafıza ve görme ile ilgili bölgelerde hareketlilik gözleniyor. Aynı kişilerden bir de internette sörf yapmaları isteniyor. İnternette sörf yaparken taranan MRI’lar iki kat hareketlilik gösteriyor. Yukarıda belirtilen beyin merkezlerindeki canlanmanın yanı sıra karar verme ve kompleks düşünme merkezlerinde de faaliyet görünüyor.
NOT:PC NİN BEYİN GÜCÜNÜ ARTIRDINA İNANMAYANLARA
alıntıdır;www.realwar.org/forum/index.php?topic=11517.0
HER ŞEY Sadece TeLeKiNeZi!
-
Re: alın size pc nin beyin gücünü artırdı kanıtı!..
internet beynin bir yerini geliştirebilir. ama bunu yaparken mutlaka bir yeride köreliyodur. ve fazlası da bence daha çok köreltir. mesela az az girsek artabilir beyin gücü ama beynin bir yeride gene azalır. yani bence tam bir arttırma söylenemez. ama kitap okurken bi yeri körelmez mesela beynin. benim düşüncem bu.
-
utku dedin doğru ztn bunu pc nin beyin gücünü artırdına inanmayanlar için açtım (daha önceki konuda "saçma" vs ifadeler kullanmışlardı)
- psychoz
- Yaşadığınız İl: 1 Adana
herşeyin fazlası zarar aşırıya gitmemesi gerekir yararlı olan birşey fazla kullanıldığında çok zararlı hale gelebilir
-
İnterneti iyi kullanırsanız tabiki yararı olur. Tek tıkta beyninizde bir az daha zeka geriliği yapabilirsiniz . Googlede küçük bir arama ile beyninizi biraz daha geliştirebilirsiniz.
- ScreamOfTheElements
- Yaşadığınız İl: 35 İzmir
ha-ha-ha ! doğru beyin iki kat fazla çalışıyor. fakat yoruluyor :/ istersen dene 10 saat pc başında durduktan sonra git parapsişik olay yaşamaya çalış bakalım ne kadar süre dayanabileceksin :D yani bu olumsuz bişey. o profösör çıksın karşıma 2 saatte bu konudaki tüm teorilerini çürütürüm. buna adım kadar eminim.
I Can Be Anything, Anything I Want To BE .!!
Witch
Witch
-
:D of ya bana karşımısınız bi önceki açtım konuda 30dk ile 1saat arası demiştim 10saat kim dedi?
-
bi kere şuda var pc kullanınca beyniniz 2 kat çalışıo demio kitap okumaya göre 2 kat daha fazla gelişiyo dio
-