Bir takım sorular
Forum kuralları
* Açacağınız başlıkları konuya uygun olarak açınız, "Bakar mısınız", "Bir sorum olacaktı", "Biri baksın", "Yardım Edin" tarzı başlıklar açmayınız. Konuda bahsettiğiniz içeriğe uygun başlıklar açmanız soru veya sorununuzun kısa sürede cevap bulmasına yardımcı olacaktır. Gereksiz başlıklar herhangi bir uyarı verilmeden silinebilir.
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
* Açacağınız başlıkları konuya uygun olarak açınız, "Bakar mısınız", "Bir sorum olacaktı", "Biri baksın", "Yardım Edin" tarzı başlıklar açmayınız. Konuda bahsettiğiniz içeriğe uygun başlıklar açmanız soru veya sorununuzun kısa sürede cevap bulmasına yardımcı olacaktır. Gereksiz başlıklar herhangi bir uyarı verilmeden silinebilir.
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
- **profesyonel**
- Yaşadığınız İl: 35 İzmir
- Burcunuz: Terazi Burcu: 23 Eylül-22 Ekim
- Cinsiyetiniz: Erkek
Bir takım sorular
Arkadaşlar kafama takılan bir takım soruları size açıklayacağım belki siz bir düşünüp fikrinizi söylersiniz ama hemen karşı çıkmayın sonuçta bunlar aklıma gelen sorular:)
Bir maddenin atomlardan oluştuğunu artık ne de olsa bilmeyenimiz yok ama atomlardan daha küçük parçacıklar olduğuda bilinmekte ve yüksek oranla onlardan daha küçükleri de bunu matematik'te fraktal olarak ele alalım bir fraktal sonsuza dek gidebilir fakat bir insan sonsuza dek çizemez doğadaki maddeler gidgide daha küçük parçalardan oluştuğuna göre bu döngü sonsuza dek gidebilir mi?(sonuçta Allah yarattı belli olmaz)
Eğer biz rüyalarda duyabiliyor görebiliyor tadabiliyor ve hissedebiliyoruz korkuyoruz yada eğleniyor belkide acıkıyor veya yoruluyoruz bunlar rüyada gerçekleştiğine göre hangisi rüya hangisi gerçek yada bunun cevabı ikiside rüya ise biz gerçek dünyada uyuyormuyuz?(bu soruyu uygun bir şekilde soramadım:D )
Kur'an da bir sureye göre bizim 1000 yılda yaptıklarımız öbür dünyada Allah'a bir günde ulaşırmış o zaman bu üst boyutta zaman kavramının bulunmasından kaynaklanıyor fakat bu boyutta zaman geçiyor olarak düşünüyoruz ama bu "an" olarak görülüyor eğer böyleyse zaten "zaman" kavramını oluşturan insanlar yani insan öbür boyuttaki bir kavramı oluşturamıyacağına göre neden öbür boyutta nasıl zaman olurda bu boyutta olamaz,"zaman" kavramının olması aradaki zaman farkı nedeniyle mi bu dünyada yok olarak gözüküyor örnek olarak şu düşüncemi (ordaki zamana göre burdaki zaman sayılmaz) tabiriyle mi kastediliyor?
Aslında bir kaç sorum daha vardı ama şu anda işim olduğundan pek fazla yazamıyacağım neyse umarım anlatabilmişimdir ve BAŞARILAR:D
Bir maddenin atomlardan oluştuğunu artık ne de olsa bilmeyenimiz yok ama atomlardan daha küçük parçacıklar olduğuda bilinmekte ve yüksek oranla onlardan daha küçükleri de bunu matematik'te fraktal olarak ele alalım bir fraktal sonsuza dek gidebilir fakat bir insan sonsuza dek çizemez doğadaki maddeler gidgide daha küçük parçalardan oluştuğuna göre bu döngü sonsuza dek gidebilir mi?(sonuçta Allah yarattı belli olmaz)
Eğer biz rüyalarda duyabiliyor görebiliyor tadabiliyor ve hissedebiliyoruz korkuyoruz yada eğleniyor belkide acıkıyor veya yoruluyoruz bunlar rüyada gerçekleştiğine göre hangisi rüya hangisi gerçek yada bunun cevabı ikiside rüya ise biz gerçek dünyada uyuyormuyuz?(bu soruyu uygun bir şekilde soramadım:D )
Kur'an da bir sureye göre bizim 1000 yılda yaptıklarımız öbür dünyada Allah'a bir günde ulaşırmış o zaman bu üst boyutta zaman kavramının bulunmasından kaynaklanıyor fakat bu boyutta zaman geçiyor olarak düşünüyoruz ama bu "an" olarak görülüyor eğer böyleyse zaten "zaman" kavramını oluşturan insanlar yani insan öbür boyuttaki bir kavramı oluşturamıyacağına göre neden öbür boyutta nasıl zaman olurda bu boyutta olamaz,"zaman" kavramının olması aradaki zaman farkı nedeniyle mi bu dünyada yok olarak gözüküyor örnek olarak şu düşüncemi (ordaki zamana göre burdaki zaman sayılmaz) tabiriyle mi kastediliyor?
Aslında bir kaç sorum daha vardı ama şu anda işim olduğundan pek fazla yazamıyacağım neyse umarım anlatabilmişimdir ve BAŞARILAR:D
Tek bildiğimiz şey hiçbir şey bilmediğimizdir.
-
- Yaşadığınız İl: 67 Zonguldak
Re: Bir takım sorular
1. soruya zeten cevap vermişsin.
2. soruda sanırım dünya ve rüyada yaşadığımız duygular aynı dünya neden rüya olmasın demişsin. Rüyada bi yerden düşerken uyanırsın dünyada bir yerden düşerken son duanı edersin :D
Oradaki zamanın nasıl aktığını bilmiyoruz ki. Sadece Allah'a o şekilde iletiliyor.
İnşallah cevaplar tatmin edici olmuştur :)
2. soruda sanırım dünya ve rüyada yaşadığımız duygular aynı dünya neden rüya olmasın demişsin. Rüyada bi yerden düşerken uyanırsın dünyada bir yerden düşerken son duanı edersin :D
Oradaki zamanın nasıl aktığını bilmiyoruz ki. Sadece Allah'a o şekilde iletiliyor.
İnşallah cevaplar tatmin edici olmuştur :)
- fotino
- Yaşadığınız İl: 21 Diyarbakır
- Burcunuz: Yengeç Burcu: 23 Haziran-22 Temmuz
1.Elbette maddenin bir sonu var ama bilim adamları daha bunu bulamadılar galiba.Atomdan sonra baryonlar(proton ve nötronlar) sonra da kuarklar geliyordu.Ama yakın zamanda Michio Kaku gibi bilim adamları yeni teoriler ortaya attı.Teorinin adı Süper Sicim Teorisiydi.İnternetten ve birkaç kaynak kitaptan bu teoriyi araştırdım ve çok ilginç şeyler gördüm seninde araştırmanı tavsiye ederim ve eğer sizde Discovery Science kanalı varsa ordaki belgesellerden bu gibi şeyleri tekip edebilirsin.
Tabii eğer bulamazsan bana ö.m. ile başvurabilirsin.
2.Alperen 6767'nin dediği gibi rüyada bazı şeyler daha farklıdır.
3.Özel İzafiyet Teorisini araştırırsan neden böyle olduğunu az çok anlarsın.
Ayrıca sen bilimle uğraşır mısın:?
Tabii eğer bulamazsan bana ö.m. ile başvurabilirsin.
2.Alperen 6767'nin dediği gibi rüyada bazı şeyler daha farklıdır.
3.Özel İzafiyet Teorisini araştırırsan neden böyle olduğunu az çok anlarsın.
Ayrıca sen bilimle uğraşır mısın:?
“-Ya Rab, Sen bizim istediğimiz gibisin bizleri de kendi istediğin gibi eyle.”
- **profesyonel**
1. soru sicim teorisini biliyorum maddenin daha küçük tellerden oluştuğunu öngörür.
2.demek istediğim soru aslında bizim bildiğimize göre rüyalar öyledir ve ayrıca bir uçurumdan düşersen belkide kendinin öldüğünü var sayarsın fakat bir rüyadan uyanırsın belkide yani sonuçta bizim bildiğimize göre rüyalar öyle ama ya rüyada yaşasaydık ve oradan ölmeden çıkmasaydık ölmediğimiz sürece onun gerçek dünya olduğunu düşünürüz demek istediğim biz şu anda rüyadamıyız ve rüya içerisinde rüyamı görüyoruz ama soruş tarzım ve kullandığım kelimeler hatalıydı:D
3.Hatırladığıma göre izafiyet teorisinde öznel zaman diyebilriz mesela ona göre gider yani ama bu kişiden kişiye değişebilir yada bir insan güzel bir vakit geçirirse hızlıca vakit geçirebilir misal olarak ama bu öbür bir boyutta ve izafiyet teorisi 1000 yılı göze almıyor yani o yüzden dolayı biraz sorun oluşturuyor ve benim ordaki sormak istediğim aslında zaman kavramını insanların neden bu boyutta olmayıp öbür boyutta olduğunu iddia ediyorlar bir insan bilmediği veya görmediği bir şeye nasıl bir ad koyabilir yada nasıl bir kavram olarak kabul eder?
aslında soruları bu tarzla soracaktım fakat sözcükleri anlatımımda ufak sorunlar var:D herneyse evet bilimle ilgileniyorum:)
2.demek istediğim soru aslında bizim bildiğimize göre rüyalar öyledir ve ayrıca bir uçurumdan düşersen belkide kendinin öldüğünü var sayarsın fakat bir rüyadan uyanırsın belkide yani sonuçta bizim bildiğimize göre rüyalar öyle ama ya rüyada yaşasaydık ve oradan ölmeden çıkmasaydık ölmediğimiz sürece onun gerçek dünya olduğunu düşünürüz demek istediğim biz şu anda rüyadamıyız ve rüya içerisinde rüyamı görüyoruz ama soruş tarzım ve kullandığım kelimeler hatalıydı:D
3.Hatırladığıma göre izafiyet teorisinde öznel zaman diyebilriz mesela ona göre gider yani ama bu kişiden kişiye değişebilir yada bir insan güzel bir vakit geçirirse hızlıca vakit geçirebilir misal olarak ama bu öbür bir boyutta ve izafiyet teorisi 1000 yılı göze almıyor yani o yüzden dolayı biraz sorun oluşturuyor ve benim ordaki sormak istediğim aslında zaman kavramını insanların neden bu boyutta olmayıp öbür boyutta olduğunu iddia ediyorlar bir insan bilmediği veya görmediği bir şeye nasıl bir ad koyabilir yada nasıl bir kavram olarak kabul eder?
aslında soruları bu tarzla soracaktım fakat sözcükleri anlatımımda ufak sorunlar var:D herneyse evet bilimle ilgileniyorum:)
- fotino
Hangi dallarla ilgilenirsin?Ben kuantum fiziği, parçacık fiziği ve astrofizik ile ilgilenirim.**profesyonel** yazdı:1. soru sicim teorisini biliyorum maddenin daha küçük tellerden oluştuğunu öngörür.
- **profesyonel**
sicim teorisi,biyoloji,uzay,parapsikoloji (bu arada kısaca fizik ile ilgileniyom diyebilirsin:D)
- fotino
Her fizik dalı ile ilgilenmiyorum ki hem uzay diye bir bilim dalı yok ki!**profesyonel** yazdı:sicim teorisi,biyoloji,uzay,parapsikoloji (bu arada kısaca fizik ile ilgileniyom diyebilirsin:D)
- **profesyonel**
orda demek istediğim uzayla ilgili konularla ilgileniyorum yani uzay bilimleri
- **profesyonel**
bu arada ben zaten pek dallara takılı olarak kalmıyorum mesela boyutlar üzerinde düşünüyor ve teoriler üretiyorum yada evrim teorisinin zayıf yanlarıyla uğraşıyor ve kanser hücrelerinin nasıl etkisiz hale getirilebileceği yada nasıl yok edileceği üzerinde ve uzayın oluşumu hakkında teoriler üretiyor ve olasılıkları göz önünde bulunduruyor ve dine uygun olarak ilerlemeye çalışıyorum yni ben bir dal üzerinde takılmıyor diğer dallardan ilgimi çeken konularla da uğraşıyorum sen dal diyince onları demek zorunda kaldım bu arada diğer konularlada az çok ilgim vardır mesela kuantum fiziğine ilgim olsa da daha yeni liseye geçeceğim için ve fiziğin temellerini geçemediğimiz için kuantum fiziğinde etkisizim aslında zamanda yolculuk paralel evrenler gibi konularlada uğraşıyorum sonuçta uğraşıyorum da uğraşıyorum ama teori kurmaktan öteye geçemiyorum:D
-
Şimdi güzel bir ilerleme kaydediyorsun ve kendini geliştiriyorsun.Bu konuda tebrik ederim.Önce ilk soruna bakalım maddenin sonsuza gitme ihtimali var mı?Evet bazı teoriler ana maddeyi bulmaya çalışıyor fakat maddenin kaybolup enerjiye dönüştüğü bir sınır olmalı.Teoriyi tam hatırlayamıyorum fakat einstein'ın bu konuda bazı görüşleri vardı hatta bir sözü var sanırım :"maddenin enerjiye enerjinin de maddeye dönüştüğünü biliyorum.Ama bunun nasıl olduğunu açıklayamıyorum" yani muhtemelen en son varacağımız yer saf enerji olacaktır.Ama ihtimal bakımından her zaman bir ihtimal vardır.Yani evren sonsuza giden hologramik bir yapıda oluşmuş olabilir.Ama tanrı parçacığını bir araştırmanı tavsiye ederim.Yakın zamanda tanrı parçacağıyla ilgili çok önemli bilgiler elde edildiğini okumuştum.**profesyonel** yazdı:orda demek istediğim uzayla ilgili konularla ilgileniyorum yani uzay bilimleri
ikinci sorun büyük bir paradoks.Onu buradan tartışmamız anlamsız.Hele de hayatında hiç lucid yaşamışsan işler daha da sarpa sarıyor.Psikolojik problemlere sebep oluyor.Bu konuda çok düşünme ama illede birşeyler duymak istersen özelden yardımcı olurum.
Ve son olarak zamanın göreceli olduğunu biliyorsun.Fakat şöyle bir olay da var.Zamanı oluşturan harekettir.Eğer hareket olmazsa zaman var olmaz.Tolga yarman ismini bir araştır.Einstein'ın teorisini çürüten adamdır.Işık hızını geçmiş ve nedenselliğin değiştiğini kanıtlamıştır.Yani nedensellik ilkesi zaman ve mekana bağlıdır.Allah ise zaman ve mekandan münezzehtir.Bunu bir zaman konisi gibi düşünebilirsin.En tepede nokta kısmında Allah var.Koninin açıldığı yerde ise bizler varız.Bizim bütün yaşantımız noktadan an içinde görünüyor.Yani Allah katında herşey oldu bitti.Bizim yaşadığımız sadece bir an.Bu da çok geniş bir konu bu konuda da özelden yardımcı olabilirim ancak.Ama genel olarak soruların mantıklı sadece biraz daha araştırmaya ve bilgi edinmeye ve biraz daha yaratıcı düşünmeye ihtiyacın var ;)
Sınanıyorsunuz...
-