İlk önce kelimelerin anlamlarını çok önemli bunu bilmeniz lazım. Ders dinlerken, video izlerken her cümlede ki kelimleri anlayarak gidin böylece iyi konsantre de olursunuz.
Ben fiziğe çalışırken ki konumun alt başlarından olan yayların potansiyel enerjisi. Ben yıllardır potansiyel enerji diye direk almışım beynime. Hoca açıkladı potansiyel kelime anlamı olarak içindeki gizli güçtür dedi. Elbette ki potansiyelin ne demek olduğunu biliyorum ama iş fizik dersi olunca başka anlamdadır diye hiç düşünmeden kabul etmişim. Sonra konuyu anlatırken o zaman asıl mantığını anlamış oldum. Test sorusunda eğer bilmesem anlamını of potansiyel enerji neydi diyip dururdum belki de fakat şimdi unutsam bile o zaman derim ki potansiyel içindeki açığa çıkmamış güçtür o zaman bunu bulmak için yayın potansiyel enerjisi çekince çıkmalı diyebilirim. Ki bunu buraya yazıyorsam duraksamadan, anlatabiliyorsam anlamışımdır artık.
Not Ek bonus olarak ders çalışanlara her şeyi not etmeyin siz 20 dakikalık videoyu not alırken 40 dk hatta 1 saat bile sürüyor ki durdur başlat derken odaklanmanız kayboluyor. İnsan sadece bir şeye odaklanır. İki iş aynı anda olmaz öbüründen öbürüne geçiş olur kendinizi kandırırsınız. Sadece önemli olan kavramları not almanız da fayda var. Herkese başarılar. | ||