Konuyu Anlama

Moderatör: Sai

Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

Konuyu Anlama

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

Ders çalışırken fark ettiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum. Hem ders çalışırken, hemde yeni telekineziyi öğrenenlerin işine yarayacaktır.

İlk önce kelimelerin anlamlarını çok önemli bunu bilmeniz lazım. Ders dinlerken, video izlerken her cümlede ki kelimleri anlayarak gidin böylece iyi konsantre de olursunuz.

Ben fiziğe çalışırken ki konumun alt başlarından olan yayların potansiyel enerjisi. Ben yıllardır potansiyel enerji diye direk almışım beynime. Hoca açıkladı potansiyel kelime anlamı olarak içindeki gizli güçtür dedi. Elbette ki potansiyelin ne demek olduğunu biliyorum ama iş fizik dersi olunca başka anlamdadır diye hiç düşünmeden kabul etmişim. Sonra konuyu anlatırken o zaman asıl mantığını anlamış oldum. Test sorusunda eğer bilmesem anlamını of potansiyel enerji neydi diyip dururdum belki de fakat şimdi unutsam bile o zaman derim ki potansiyel içindeki açığa çıkmamış güçtür o zaman bunu bulmak için yayın potansiyel enerjisi çekince çıkmalı diyebilirim. Ki bunu buraya yazıyorsam duraksamadan, anlatabiliyorsam anlamışımdır artık.

Not

Ek bonus olarak ders çalışanlara her şeyi not etmeyin siz 20 dakikalık videoyu not alırken 40 dk hatta 1 saat bile sürüyor ki durdur başlat derken odaklanmanız kayboluyor. İnsan sadece bir şeye odaklanır. İki iş aynı anda olmaz öbüründen öbürüne geçiş olur kendinizi kandırırsınız. Sadece önemli olan kavramları not almanız da fayda var. Herkese başarılar.

Uchiha Sasuke

Re: Konuyu Anlama

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Genel olarak eğitimde zaten mantığını anlatmak yerine ezberletmek üzere kurulu olduğu için böyle şeyler oluyor ama iyi yapmışsın..

İmajinasyon da %10 a mı düştü şimdi de .. (:
Kullanıcı avatarı
Budray

Uchiha Sasuke yazdı: 22 Oca, 22:17 Genel olarak eğitimde zaten mantığını anlatmak yerine ezberletmek üzere kurulu olduğu için böyle şeyler oluyor ama iyi yapmışsın..

İmajinasyon da %10 a mı düştü şimdi de .. (:
Düşüncelerimiz hep değişkenlik içinde bu yüzden tutarsızlık olabiliyor. İmajinasyon elbette ki önemli o olmadan olmaz zaten :D fakat işe yaraması için de odaklanma gerektiriyor. Odaklandığın zaman ki gücün farkına varınca imajinasyon evet %10 a düşüyor çünkü zaten enerji o nesneye doğru akıyor sadece yapmak gerekiyor o enerjiye etki etmek gerekiyor.
Astral seyahat denemem de zaten imajinasyon yoktu o kadar çok odaklanmışım ki her şeyi gerçek sandım gerçekten de vücudumun kalktı sandım bir baktım ki yatıyor ve vücut alışık olmadığı için tepki verdi ben normal bilincime geri döndüm. Bu telekinezi için de çok geçerli hatta parapsikolojinin bütün dallarında odaklanabilirsen zamanla başarıyorsun. Yoksa psi wheeli İlk döndürürken imajinasyonu bildiğimiz mi vardı? Güzel şekilde odaklandık bir kaç gün içerisinde ve enerjimiz oraya aktı kıpırtılar yada hafif dönme oldu odak kaybedilmediyse aksi tarafına yada biraz daha döndürmeye çalıştık ve döndüğü zaman ki o güce dedik ki tamam bu imajinasyonmuş. İkiside önemli fakat odaklanma baya önemli bir kere yapıp bidaha ki sefer yapamamızın sebebidir.
Genel olarak ikiside çok önemlidir; en büyük işi odaklanma yaparken son dokunuşu imajinasyon yapar.
Uchiha Sasuke

Budray yazdı: 22 Oca, 23:28 Düşüncelerimiz hep değişkenlik içinde bu yüzden tutarsızlık olabiliyor. İmajinasyon elbette ki önemli o olmadan olmaz zaten :D fakat işe yaraması için de odaklanma gerektiriyor. Odaklandığın zaman ki gücün farkına varınca imajinasyon evet %10 a düşüyor çünkü zaten enerji o nesneye doğru akıyor sadece yapmak gerekiyor o enerjiye etki etmek gerekiyor.
Astral seyahat denemem de zaten imajinasyon yoktu o kadar çok odaklanmışım ki her şeyi gerçek sandım gerçekten de vücudumun kalktı sandım bir baktım ki yatıyor ve vücut alışık olmadığı için tepki verdi ben normal bilincime geri döndüm. Bu telekinezi için de çok geçerli hatta parapsikolojinin bütün dallarında odaklanabilirsen zamanla başarıyorsun. Yoksa psi wheeli İlk döndürürken imajinasyonu bildiğimiz mi vardı? Güzel şekilde odaklandık bir kaç gün içerisinde ve enerjimiz oraya aktı kıpırtılar yada hafif dönme oldu odak kaybedilmediyse aksi tarafına yada biraz daha döndürmeye çalıştık ve döndüğü zaman ki o güce dedik ki tamam bu imajinasyonmuş. İkiside önemli fakat odaklanma baya önemli bir kere yapıp bidaha ki sefer yapamamızın sebebidir.
Genel olarak ikiside çok önemlidir; en büyük işi odaklanma yaparken son dokunuşu imajinasyon yapar.
Aynen öyle. Kafamızı sakinleştirip tek bir şeye yoğunlaştıramıyoruz. En büyük sıkıntı bu. Ya da biz öyle düşünüyoruz. Yani başarmanın çoğunu odaklanma olarak görüyoruz ya bu körü körüne bir düşünce ise ya farklı bir şeyler varsa ?

Bu arada senin konuyla alakasız konuşuyoruz ama sıkıntı yok sanırım..
Kullanıcı avatarı
Budray

Sıkıntı yok benim için konu taşıması yetkisi bende yok olsa yeni konuya taşınsa araştıranlar için daha iyi olur tabii. Sonradan gelenler için imzamdan yola çıkarak konuştuk ve imzam ilerde değişebilir diye burayada yazıyorum.

Telekinezi= %90 Odaklanma + %10 İmajinasyon
Odaklanmak=Bir şeyi düşünmek=Anlamaya çalışmak

Biyoloji de, kimya da bile doğru sanılan fakat yanlış çıkan hatta sonradan tekrar yanlış çıkan ve böyle uzayan konular var. :D
Yani doğru bilgi, gerçek bilgiye ulaşmak mümkün mü bilemeyiz.( Felsefeye bağladık bakalım :D)

Başka bir şey elbette olabilir. İlk başta inanmak gerekiyor mesela. Ama bütün konularda geçerli hoş odaklanma da öyle :D sanırım bu yüzden sadece imajinasyon imajinasyon diyip duruyordum.

Yine de böyle kalsın kendine inanlar odaklanıp imajinasyon yaparak başarıya ulaşırlar diyorum. Birbirleriyle her şey çok bağlantılı bilmediğimiz şeylerin etkisi de vardır elbet en azından kelebek etkisi muhabbetini biliyorsun öyle bir etki.

Şuan nasıl açıklarım aklımdakini bilmiyorum ama odaklanma bana göre daha çok gerektiriyor. İnanma evrensel kümeste onu hesaba katmıyorum direk etki etmek için olanı söyledim.

(Bu arada yemek yedikten sonra insan gerçekten odaklanması zayıflıyor.)

Uchiha Sasuke

Doğru bilgi diye bir şey yoktur.. (:

İnanç>odaklanma>imajinasyon
Büyüktür falan yaptım da sırasını göstermek için. Olay böyle o zaman. Aslında olay çok basit. İmajinasyon ile odaklanma zaten birbirine bağlı. Birini yapanın diğerini de yapması lazım bence. Olay zihinde bitiyor. Benim kafam çok karışıktır mesela ne düzgün odaklanabilirim ne de imajinasyonu istediğim gibi yaparım. Ben hortum hayal ederim gözümün önüne tencere gelir.. Sende de böyle oluyor mu ? Ben kontrol edemiyorum. Haliyle sıkıntı zihni berraklaştırmak sanırım..

E aç olunca da aklın yemekte oluyor ? Bu odaklanmanın bazı farklı çeşitleri olabilir. Sigara içen adam sigarayı içtikten sonra daha rahat konsantre olabilir. Bu arada konsantre olmak ile odaklanma aynı mıydı ? :lol:
Kullanıcı avatarı
Budray

Uchiha Sasuke yazdı: 23 Oca, 01:11 Doğru bilgi diye bir şey yoktur.. (:

İnanç>odaklanma>imajinasyon
Büyüktür falan yaptım da sırasını göstermek için. Olay böyle o zaman. Aslında olay çok basit. İmajinasyon ile odaklanma zaten birbirine bağlı. Birini yapanın diğerini de yapması lazım bence. Olay zihinde bitiyor. Benim kafam çok karışıktır mesela ne düzgün odaklanabilirim ne de imajinasyonu istediğim gibi yaparım. Ben hortum hayal ederim gözümün önüne tencere gelir.. Sende de böyle oluyor mu ? Ben kontrol edemiyorum. Haliyle sıkıntı zihni berraklaştırmak sanırım..

E aç olunca da aklın yemekte oluyor ? Bu odaklanmanın bazı farklı çeşitleri olabilir. Sigara içen adam sigarayı içtikten sonra daha rahat konsantre olabilir. Bu arada konsantre olmak ile odaklanma aynı mıydı ? :lol:
Konsantrasyon bir iş üzerinde dış uyaranlara cevap vermeden yoğunlaşma demek. Yani uzun odaklanma denebilir benim aklımda böyle kayıtlı :)

Evet arada oluyor fakat başka şeyleri hayal etmeye başlıyınca mantığını anlayıp gözümün önüne getiriyorum.
Odaklanma kısmında şanslıyım herhalde ben o kadar zorluk çekmiyorum. Hafif alıştırmalarla kolayca odaklanabiliyorum. Dün mesela evdeki çiçeğe baktım sonra yağmur yağıyormuş gibi bir görüntü oldu. Birde bir neseneye baktım etrafını çevreleyen bir şey vardı artık aura mı nedir bilmiyorum renkli değildi ama gördüm.
Aklıma çizgi film deki hareket geldi. Bir tane kız birinin eşyasında ki (mümkünse duygusal bağ kurdukları) auraya bakarak o kişinin de bu sayede aurasını bilip izleyebiliyordu. Böyle bir şey olabilir mi diye düşünüyordum. İmkansız yoktur hani mantıklı geliyor olabilir fakat nasıl aurasından yerini öğrenebilir?

Resim
Uchiha Sasuke

İmajinasyona o kadar daldın ki normaldir öyle şeyler yapman (:

Aura sadece renklerden ibaret mi yoksa her kişinin aurası farklı mı ? Sadece renklerden ibaretse dediğin olmaz ama herkesin ki farklıysa olabilir. Teoride tabii. Köpek nasıl sahibinin kokusunu takip ediyorsa öyle bir şey olur da bu tabir pek edepli olmadı gibi /:
Aurası sadece kendi etrafında değil de koku gibi geçtiği yerlerde de iz bırakıyorsa olabilir dediğin..
Kullanıcı avatarı
Budray

Uchiha Sasuke yazdı: 23 Oca, 16:33 İmajinasyona o kadar daldın ki normaldir öyle şeyler yapman (:

Aura sadece renklerden ibaret mi yoksa her kişinin aurası farklı mı ? Sadece renklerden ibaretse dediğin olmaz ama herkesin ki farklıysa olabilir. Teoride tabii. Köpek nasıl sahibinin kokusunu takip ediyorsa öyle bir şey olur da bu tabir pek edepli olmadı gibi /:
Aurası sadece kendi etrafında değil de koku gibi geçtiği yerlerde de iz bırakıyorsa olabilir dediğin..
Aura hakkında benim de pek bilgim yoktu fakat aldığım kitapta ilk işim onu okumak oldu. Ama renklerin kişinin duygularına göre değiştiğini biliyordum. Kitapta diyor ki insan aurasinda şaşırtıcı derece de renk tonları bulundu diyor. Kırmızı 1000, turuncu 500, kahverengi ve mavi 1400, menekşe rengi 550 ve beyazın 12 tonunu kesfetmisler.
Her insanın 3 aurası olup bunlar ruhsal, zihinsel ve eterikdir diyor. Şimdi asıl merak ettiğine gelirsek auranin dokusu genelde karekteri, şekil ve rengi kişinin sağlığı ve duygusal durumunu gösterir diyor. Genelde aura insan benini çevreler fakat uzağa kadar yayılan auralar da varmış. Buda genelde ruhsal auraymıs.
Kullanıcı avatarı
Budray

Bedenini olucak*