Bilinç ve bilinçaltımızı nasıl işlediğini öğrenirsek hayatımızda ki kötü durumlardan kurtulabiliriz. Eğer bir şeyler yapmak istiyorsak, değişim istiyorsak ilk önce kendimizi disipline etmemiz gerekiyor. Bu yüzden en içten başlamamız gerekiyor yani zihnimizden. Unutmayın Peygamberimiz (s.a.v) de müslümanlığı yayarken en içten yani akrabalarından, ailesinden başladı. O zaman başlayalım.
Zihnimiz inanç yasasıyla çalışır. Neye inanıyorsak onu yaşarız. Eğer başarısız olcağımıza inanırsak başarısız olmamız kaçınılmazdır. Toplumun içinde konuşurken okuyamıyorum, sesim titreyecek, gülecekler diye düşünceler geliyorsa o an mutlaka öyle olur. Bizim bu durumda ilk bir derin nefes alıp olumlu yönde telkinler vermemiz gerekiyor. Ben bu konuşmayı çok kez prova yaptım, sadece okuyacağım şeye odaklanacağım, kendime güveniyorum demeliyiz.

Biz bir şeye inanıyorsak onun altında bir neden vardır. Mesela bir dine inanmanız da bir neden vardır. Karşıda ki kişinin yazdıkları, konuştukları inanma nedeninize değiniyor ve sizin inanma nedeninizin zıttına laflar ediyor o an o söylenenler size istemeseniz bile doğru geliyorsa inancınızı sorgularsınız.
Hayal gücümüz de gayet önemli bir rol oynar. Imajinasyonla iyileşme ve başarı hakkında konular açmıştım. (Bbc nin videolarından olanlar)
Kısaca tekrar edeyim motosiklet kazasından bacağı kopma eşiğinde olan kadın bacağının git gide iyileştiğini düşündü. Düşünürken hissetti bacağının titreşimler gönderdiğini ve iyileştiğini imaje etti. Ve sonuç olarak bacağı kesilmekten kurtuldu.
Bir diğeri ise jimnastikci zor bir harketi zihininde canlandırarak ve çok kez tekrarladıktan sonra o hareketi yapabildi.
Bilinçaltımız bir çok şeyi kontrol eder alışkanlıklar, yaraların iyileşmesi, hayati fonksiyonlarının kontrolü...
Bilinç etki bilinçaltı tepkidir.
Avatarda bir söz geçiyordu "Zihin güçlü bir müttefik olabileceği gibi en büyük düşmanımızda olabilir."

Çünkü bilinçaltında doğru yanlış yoktur olumsuz düşünceler eklerseniz olumsuz, olumlu düşünceler ekerseniz olumlu şeyler yaşarsınız. Bilinçaltı düşünmez, tartışmaz bilinç o işleri yapar.
Bu yazıyı Joseph Murphy'nin kitabından yola çıkarak yazıyorum. Ve onun uzaktan akrabasının nasıl öldüğünü yazmış.
Akrabası Hindistan da bir kahine gidiyor. Kahine giderken inancı açık şekilde giriyor. Kahin ona kalbinde sorun olduğunu bir ay sonra öleceğini söylüyor. Adam telaşa kapılıyor herkesi arıyor. Yazar onu uyarıyor fakat o çoktan girmiş bile o inanca. Adam mutlu ve sağlıklı iken şimdi yatalak oldu ve dediği gün kalp krizi geçirerek öldü. Adam o düşünceye inandı bilinçaltı da uyguladı.
Bir düşünceyi ne kadar sık tekrar ediyorsanız o artık sizin gerçeğiniz olur. Mesela bir şarkıcıyı sevdiğinizi sürekli dile getirip dinliyorsunuz. O şarkıcı kötü bir şarkı çıkarsa bile sevebilirsiniz.
İyileşme teknimleri, meditasyon, telkinler aslında biz zaten bilinçaltımıza etki etmeye çalışıyoruz.
Gün içinde insanların ve sizin olumsuz düşüncelerine inanmayın olumlu düşüncelere yer açık çünkü bilinç ve bilinçaltı kaderimizi belirliyor.