Beynimizin %90'nı nerde ?? Merak Ediyorsan Buyur :)
-
- Yeni Kullanıcı
Re: Beynimizin %90'nı nerde ?? Merak Ediyorsan Buyur :)
Arkadaşlar duvardan geçmek demek monekül transferi demek.Işınlanmak demek bunlar fizik kurallarına aykırı.Bence siz fazla film izliyorsunuz. Telekineziye inanıyorum ben uzun zamandır uğrasıyorum ama O KADARDA DEĞİL .
- fotino
- Yaşadığınız İl: 21 Diyarbakır
- Burcunuz: Yengeç Burcu: 23 Haziran-22 Temmuz
- Cinsiyetiniz: Erkek
pijey bende seni rencide etmek istemem.Ama sen benim dediklerimi galiba anlamadın.İletimi iyice okursan görmenin ne demek olduğunu görürsün.İnsan isterse gamma radyasyonunu görsün, ister görünür ışığı görsün, ister radyo dalgalarını görsün sonuçta yine sınırlar.Sen önce şu sorularımı cevaplarsan sevinirim.
1-Görmenin ister sınırsız, ister sınırlı, ister dünyada, ister ahirette sınırlandırmak olduğunu kabul ediyor musun?
2-Yüce Alllah'ın sınırsız olduğunu ve sınırlandırılamayacağını kabul ediyor musun?
3-İkisini de kabul ediyorsan hala nasıl Allah isterse onu ahirette görürüm diyorsun?
Allah'ın kendinin görülmesine izin vermesi demek Allah'ın kendinin sınırlandırılmasına izin vermesi demektir.Yüce Allah nasıl kendinin sınırlandırılabilmesine izin verebilir ki.İstersen anlattığım şeyleri en ince detaylarıyla bir siteden öğrenebilirsin istersen söyle site linkini yazarım.
1-Görmenin ister sınırsız, ister sınırlı, ister dünyada, ister ahirette sınırlandırmak olduğunu kabul ediyor musun?
2-Yüce Alllah'ın sınırsız olduğunu ve sınırlandırılamayacağını kabul ediyor musun?
3-İkisini de kabul ediyorsan hala nasıl Allah isterse onu ahirette görürüm diyorsun?
Allah'ın kendinin görülmesine izin vermesi demek Allah'ın kendinin sınırlandırılmasına izin vermesi demektir.Yüce Allah nasıl kendinin sınırlandırılabilmesine izin verebilir ki.İstersen anlattığım şeyleri en ince detaylarıyla bir siteden öğrenebilirsin istersen söyle site linkini yazarım.
“-Ya Rab, Sen bizim istediğimiz gibisin bizleri de kendi istediğin gibi eyle.”
-
- Yaşadığınız İl: 33 Mersin
insanlar sınırlı varlıklardır.bizler sonsuzun ne olduğunu biliyoruz ama aslında kimse sonsuzu tam anlamıyla düşünemez , gözünde canlandıramaz.soruların üzerine gittim camimizin imamına sordum:fotino yazdı:pijey bende seni rencide etmek istemem.Ama sen benim dediklerimi galiba anlamadın.İletimi iyice okursan görmenin ne demek olduğunu görürsün.İnsan isterse gamma radyasyonunu görsün, ister görünür ışığı görsün, ister radyo dalgalarını görsün sonuçta yine sınırlar.Sen önce şu sorularımı cevaplarsan sevinirim.
ben:hocam cennette herkes allahı görecekmi ?
hoca:evet
ben:hocam herkes allahı aynımı görecek
hoca:hayır.cennetin katları vardır.nasılki denizi herkes aynı göremez.apartmanına göre...
ben:yani kimse allahı tam göremiyecekmi?
hoca:allah lütfederse neden olmasın
şimdi bu gözle bu akılla bu sınırlı duyularla allahı tam anlamıyla algılamamız tabikide mümkün değil.ama allah dilediğine kendisini gösterecek.o kişiye sonsuzu görecek göz , idrak edece akıl verecek.bu durumda allah sınırlanmış olmaz.diğer kişilere gelince onlarda allahın cemalinden dünyadaki amelleri nispetinde lezzet alacaklar.allahı tam anlamıyla görüp idrak edemeyecekler belki ama allahı yinede görecekler ve allah onlara bunun hazzını , lezzetini yaşatacak.cennette allahın cemali ile şereflenme ümidi ile selametle kalın...
kulaklar olabildiğine doygun, gözler olabildiğine aç.dünya islama ,islam temsile muhtaç...
- onlymerthy
- Yaşadığınız İl: 1 Adana
- Burcunuz: Yay Burcu: 22 Kasım-21 Aralık
Şunu söyleyebilirimki Çok teşekkür ederim . :)**profesyonel** yazdı:onlymerthy herkes hata yapabilir biz senin hatanı yüzüne vurmuyoruz biz senin hatanı düzeltiyoruz ve sana bu konuda hakaret etmemişken cehalet arkadaşımıza niye bu kadar sinirlendin ki biraz kendi açından değil de tarafsız bir şekilde bakarsan eminim ki daha iyi olabilirsin ve seni tebrik ederim ki yine de bu konulara ilgin var sadece sen yanlış biliyorsun demiyoruz aslında bunu çoğu kişi de böyle biliyor ve ben şu ana kadar bunu onlarca kişiden duydum ve hepsine aynı tavırla yaklaştım hiç bu kadar sinirlenmemişlerdi ama olsun siteyi kapatmaya gerek yok sonuçta küçükken hepimiz beyin gücümüzü kullanıcağımızı sadece hayal ederdik ve olmadığına inanırdık hepimiz yanlış biliyorduk ve hepimizin yanlışları bu site sayesinde düzeltildi ve hala daha yanlışlarımız var sonuçta insanız bu yüzden dolayı zayıf yanlarımız olucak önemli olan zayıf yanlarımızı azaltıp daha bilgili olabilmek.
Ve böyle yaklaşştığın için çoooook memnunum :)))
- **profesyonel**
- Yaşadığınız İl: 35 İzmir
- Burcunuz: Terazi Burcu: 23 Eylül-22 Ekim
yazına yanlış değil fakat ufak düzeltmelerle daha doğru olur Allah'ı görme beyin gücüyle olacak şey değil ruhla olacak iştir üst varlıkları da görememizin sebebi insanların gözünün sadece kendisine yansıyan foton ışıklarını görmesidir bu yüzden dolayı yüksek varlıkları göremeyiz çünkü bu bize Allah'ın vermiş olduğu bir koruma mekanizmasıdır çünkü eğer Allah ı görseydik ya beynimiz anlayamayacak orada ölecektik yada o kadar yüksek ve sonsuz bir enerji ve kudrete bu ölümlü vvücudumuz dayanamayacaktı bu yüzden dolayı fakat peygamberler Allah'a yakın ve insanlardan üstün varlıklardır ve örnek olarak hz. muhammed efendimiz 4. boyuta gitmiştir ve üst boyuta müslümanlığı öğretmiştir fakat benim anlatmak istediğim "Allah hiç bir şeyi boşuna yaratmamıştır."pijey yazdı:insan beyninin potansiyelinin sadece %10 unu kullanabilmektedir(normal insanlar).yani aslında beyinde daha fazlası saklı.normal bir insan ıkınıp sıkınıp zorlayarak en fazla yüzde 1-2 artırabilir kullanımı.normalde allahı göremeyiz fakat allah dilerse herşey olur.nitekim hz. musa (a.s) tur dağında allahı görmeyi o kadar dilemiştirki allah ın bir kısmının yansımasını dağdan görmüş ve allahın gösterdiği az bir kudretten bile bayılmıştır(peygamberler beyninin %10 undan fazlasını kullanıyor).bir de hz. muhammet( sav) allahın huzuruna çıkmış ve onu görmüştür.çünkü allah dilerse herşey olur.biz bu dünyada çok sınırlıyız görme duyma hissetme düşünme vs. kabiliyetlerimiz.yani bu dünya haliyle göremeyiz ama inşallah allah cennette kulları için dileyecek ve biz allahın izni ile cemalullah ile şerefleneceğiz.bununla alakalı ayet kur'an ın arka indeksinde ararsanız numaraları vasıtası ile bulabilirsiniz.internettende bulablirsiniz pektabi ama önerim dini bilgilerle alakalı bir kitaptan mirac ile alakalı bölümüne bakarsanız orda hem ayet hem hadisleri görebilirsiniz çünkü internete her zaman güven olmaz.diğer dediklerime inanmasanız bile mirac ve allahı görmeyle alakalı şeylere inanmamazlık yapmayın güvenmiyorsanız dini kaynaklardan araştırın internet dışında.allah korusun hak olan gerçeği inkar etmiş olursunuz.tabi benim yalnış anlatmam ve kusurumda olabilir. eğer öyle ise allah affetsin,sizlerde kusuruma bakmayın.bunu özelden atmamamın nedeni ise fotino başkalarınında dediklerimi anlamasını istememdir.senide asla rencide etmek istemem tabikide. selametle ...fotino yazdı:Beynin %10'unu kullanma halk arasında çok yaygın bir söylenti ama doğru olduğunu sanmıyorum.Çünkü sadece %10 veya daha azını kullansaydık birçok organı kullanamazdık.Üstelik MR cihazı beynin ne kadar kullanıldığını değil bir faaliyet yapılırken beynin hangi bölgesinin daha baskın olarak çalıştığını belirler.Ama o beynin değil de beyin gücünün %10'unu kullanmak olabilir ve böyle olursa dediklerin doğru olabilir.Ayrıca Allah'ı görmek imkansızdır.Çünkü görmek sınırlandırmaktır.İnsan bir şey görünce onu sınırlandırır, onu bir hacimde bir boyutta sınırlar.Oysa Allah ise sınırsızdır.Bundan dolayı ister dünyada ister ahirette Allah'ı görmek imkansızdır.
Beynin o kadar büyük bir kısmını kullanamasaydık beyin neden yaratılmış olacak bütün bu %ler söyleyentı ve hepimiz biliyoruz ki beynimizin her bir bölümü vardır her bir bölümün farklı özellikleri vardır Beyninin bir kısmını bile kullanamasaydın şu anda göremiyecek,duyamyacak konuşamayacak,refleks gerçekleştirmeyecek vb. bu yüzden dolayı %10 veya %3 gibi sayılar vermek yanlıştır daha beynin işlevlerinin %1 ini çözemememiş cehalet içerisinde ki insanlık nasıl yüzdelik vererek kesin konuşabilir ki Einstein 'de kendisinin diğer insanlardan daha zeki veya daha üstün olmadığını söylemiştir o sadece farklı bir bakış açısına sahipti eğer siz bir kişiyi gözünüzde büyütürseniz Allah'ın herkesi eşit gördüğüne karşı gelmiş olursunuz hepimiz birbirimizi geçecek ve eşit olacak güce sahibiz insan çabalarsan engelleri aşabilir ve yok ıkınsa zorlansa %1 veya %2 artırır diye bir şey yoktur insan sadece bütün beynini kullanabilir ve önemli olan farklı açılardan bakabilmeyi öğrenmek ve kendi bilincinde olabilmektir.
Bu sözüm sadece sana değil bütün bu konuda doğru veya yanlış bilen aradaşlarımıza cevaptır sadece bazı kişileri örnek alabiliyorum çünkü 1 den fazla kişiyi alıntı yapamıorum:)
Tek bildiğimiz şey hiçbir şey bilmediğimizdir.
-
- Yaşadığınız İl: 33 Mersin
arkadaşlar fazla uzun yazıları okumadığı için makaleyi kısalttım:
".
.
.
.
Ortalama bir yetişkin beyni Britennica Ansiklopedisinde içerilmiş olan bilginin 500 katı kadar bilgi saklayabilmektedir.
¨ Dünyadaki tüm telefon sistemlerinin ağının, eğer beyninizle doğru kıyaslanırsa, sıradan bir bezelye tanesinin büyüklüğünde bir parçayı işgal edeceği hesaplanmıştır.
¨ Beynimiz bir evren büyüklüğündedir. Keşfedilmeyi bekleyen bir çok gizemi içinde saklamaktadır.
Bu kadar muhteşem özelliklere sahip olan beynimizin ne kadarını kullanabiliyoruz ?
Bilimde ve teknolojideki değişiklikler ve insan beyninizin inceleme araştırmaları arttıkça, insan beyninden istifade etme oranın düştüğü bir gerçektir. Daha önceleri yapılan araştırmalarla insan beyninin % 10 ‘unu kullandığı ileri sürülürken artık son araştırmalarla % 0,5 ile 1,5 arasında bir kullanım kapasitesine sahip oluğu belirtiliyor. Beyinle ilgili bu araştırmalar sürdükçe belki de beynimizin daha azını kullandığımız gerçeğiyle karşılaşacağız. Ancak bilim artık beynimizi nasıl daha etkin kullanırız şeklindeki araştırmalara da önem vermektedir. Bu nedenle yeni teknikler ve beyni geliştirici taktikler artmakladır. Önümüzdeki yıllar beyni teknik ve taktiklerle en üst seviyede kullananların olacaktır. Çünkü 10 km hızla giden bir araba 100 km. hızla giden bir arabanın yanında kaplumbağa ve tavşan misali kalacaktır. Ancak biz üzerimizdeki kabuğu çıkarıp yarışa girersek kazanma oranımız daha yüksek olacaktır.
Beynimizi daha etkin kullanmak yani üzerimizdeki kabuğu çıkarmak için şunlara dikkat etmeliyiz;
· Beyni geliştirmek için egzersizler bayın,
· Bol bol kitap okuyup yorumlamaya çalışın. Pasif değil aktif okuyucu olun.
.
.
.
.
.
Ahmet YILDIZ
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uzmanı".buradan aldım :"http://blog.milliyet.com.tr/Beynimizin_ ... logNo=6569"
beynimizin hepsini kullanamıyoruz ama bu allahın boşuna verdiği anlamına gelmez.aslında allah bize sanatını göstermektedir.bu allahın herşeye kadir olduğunun ve kudretinin bir göstergesidir.ayrıca kullanılmayan kısımların sadece orada duran et parçaları olduğunu sanmıyorum.bu kastedilmiyor %lik ifadelerle bence.tabi yine kesin bişey diyemem ama bi grup doktorun kafa kafaya veripte "hadi insanları kekleyelim beyninin %3 ünü kullanıyo diye"demelerine ihtimal vermiyorum.efendimizin 4. boyuta gittiğini ilk defa senden duydum.mirac mucizesinden mi bahsediyosun?
ayrıca bişey daha yazımı dönüp tekrar okudumda sanki böyle sert çıkışırmışım gibisinden bi hava var.mesajların mimik ve sestonu gibi zenginliklerden yoksun olması kötü oluyor iletişimde.
".
.
.
.
Ortalama bir yetişkin beyni Britennica Ansiklopedisinde içerilmiş olan bilginin 500 katı kadar bilgi saklayabilmektedir.
¨ Dünyadaki tüm telefon sistemlerinin ağının, eğer beyninizle doğru kıyaslanırsa, sıradan bir bezelye tanesinin büyüklüğünde bir parçayı işgal edeceği hesaplanmıştır.
¨ Beynimiz bir evren büyüklüğündedir. Keşfedilmeyi bekleyen bir çok gizemi içinde saklamaktadır.
Bu kadar muhteşem özelliklere sahip olan beynimizin ne kadarını kullanabiliyoruz ?
Bilimde ve teknolojideki değişiklikler ve insan beyninizin inceleme araştırmaları arttıkça, insan beyninden istifade etme oranın düştüğü bir gerçektir. Daha önceleri yapılan araştırmalarla insan beyninin % 10 ‘unu kullandığı ileri sürülürken artık son araştırmalarla % 0,5 ile 1,5 arasında bir kullanım kapasitesine sahip oluğu belirtiliyor. Beyinle ilgili bu araştırmalar sürdükçe belki de beynimizin daha azını kullandığımız gerçeğiyle karşılaşacağız. Ancak bilim artık beynimizi nasıl daha etkin kullanırız şeklindeki araştırmalara da önem vermektedir. Bu nedenle yeni teknikler ve beyni geliştirici taktikler artmakladır. Önümüzdeki yıllar beyni teknik ve taktiklerle en üst seviyede kullananların olacaktır. Çünkü 10 km hızla giden bir araba 100 km. hızla giden bir arabanın yanında kaplumbağa ve tavşan misali kalacaktır. Ancak biz üzerimizdeki kabuğu çıkarıp yarışa girersek kazanma oranımız daha yüksek olacaktır.
Beynimizi daha etkin kullanmak yani üzerimizdeki kabuğu çıkarmak için şunlara dikkat etmeliyiz;
· Beyni geliştirmek için egzersizler bayın,
· Bol bol kitap okuyup yorumlamaya çalışın. Pasif değil aktif okuyucu olun.
.
.
.
.
.
Ahmet YILDIZ
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uzmanı".buradan aldım :"http://blog.milliyet.com.tr/Beynimizin_ ... logNo=6569"
beynimizin hepsini kullanamıyoruz ama bu allahın boşuna verdiği anlamına gelmez.aslında allah bize sanatını göstermektedir.bu allahın herşeye kadir olduğunun ve kudretinin bir göstergesidir.ayrıca kullanılmayan kısımların sadece orada duran et parçaları olduğunu sanmıyorum.bu kastedilmiyor %lik ifadelerle bence.tabi yine kesin bişey diyemem ama bi grup doktorun kafa kafaya veripte "hadi insanları kekleyelim beyninin %3 ünü kullanıyo diye"demelerine ihtimal vermiyorum.efendimizin 4. boyuta gittiğini ilk defa senden duydum.mirac mucizesinden mi bahsediyosun?
ayrıca bişey daha yazımı dönüp tekrar okudumda sanki böyle sert çıkışırmışım gibisinden bi hava var.mesajların mimik ve sestonu gibi zenginliklerden yoksun olması kötü oluyor iletişimde.
kulaklar olabildiğine doygun, gözler olabildiğine aç.dünya islama ,islam temsile muhtaç...
-
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
bende %2'sini kullandığımızı sanıyordum.
Unutmayın;
Kuldan Belâ Gelmez,
Hak Yazmadıkca.
Hak Belâ Yazmaz,
Kul Azmadıkca.
Kuldan Belâ Gelmez,
Hak Yazmadıkca.
Hak Belâ Yazmaz,
Kul Azmadıkca.
- UsTr
- Yaşadığınız İl: 35 İzmir
- Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart
Bikere arkadaşların dediği gibi beynin %1-%10 gibi % cinsinden bir oranlama veremezsin.Gelgelelim beynin %100 ünü kullanırsak duvardan geçeriz,yoktan var ederiz,felaket hızında olabiliriz,sihir ve büyü yapabiliriz yarı tanrı olabilirz demişsin.Bi kere bunların hepsini teker teker ele alalım.
Yoktan var etmek ve yarıtanrı bikerre imkansız.Yukarda ALLAH var yok böle bişey.Onlar ALLAH'a mahsus şeylerdir.Yarı tanrı diye bi kavram yoktur.Sen tanrının sonunu biliyomusun ki yarısını söylüyosun.Bu iki kavram burda bitti.
Duvradan geçeriz ve felaket hızında olabiliriz demişsin.Zaten bunları yapmak için beynin %bilmem kaçını kullanmak gerekmiyo ki.Ne kadar astral seyahate çıkan varsa bunları yapabilir.Felaket hızıda yanlış bilmiyosam eğer astral seyahatde düşünce hızında hareket edebiliyoduk.O hızıda buna bağlayabiliriz.
Sihir ve büyü yapabiliriz demişsin.Sen bilim kurgu filmlerdeki gibi elimizden ışık demeti çıkararak adamı kurbağaya çevireceğimiz büyülerden bahsediyosan eğer beynin 5 katı olsun olmaz :D Gelgelelim istersen beyni hiç geliştirme sihir ve büyü zaten yapılabilen şeylerdir.ALLAH'a inanmayıp diğer varlıklara sığınan kişiler zaten büyü ve sihiri yapabilir.Hatta onlarla anlaşma yapıp daha büyük şeylerde yapabilir.Bu konuların yeri bura değil detaylı araştırma yaparsan sihirin büyünün nasıl yapıldığını öğrenirsin.
Yani değinmek istediğim nokta orda yazanlar zaten belli bir derecede mümkün.Ve o ilk bahsettiğim iki kavram kesinlike imkansız.Yani beynin %100 ü gibi bir kavram olamaz.Beynin %100 ünün hesaplarken bile beynin ne kadarını kullanıyosun bilinemez.Kesin bir sonuç alınamaz.Çünkü beyininin bu özelliği ölçülemez.Bana göre beynin %10 u yok %2 si %3 ü diye yazanlar beynin gönderdiği elektrik sinyalleri ile ilgili bir hesaplama yaparak bulmuşlardır.Biliyosunuz ki vücudumuzun kontrolünü beynin bu elektriksel sinyalleriyle gerçekleştiriyoruz.Gelgelelim istersen beynin üzerine bir beyin daha koy bu sinyaller senin kontrolünde değildir.Artıramazsın.Azaltamazsın.Beyin onu kendi belirler.Çok acı çektiğin durumda bayılmak beynin kendini kapatmasıdır.Sen kalkıp tam bayılırken beynin kendini kapatmasını engelleyebilrimisin ? Yapamazsın.O zaman o elektriksel sinyal hesaplamalarının beynimizi kullanmamızla bence hiçbir ilgisi yok.Sen kolunu kaldırıyosan beyninin şu kadarını yada bu kadarını kulanıyosun anlamına gelmez.Beyin herzaman aktiftir.Beyin %3 %10 gibi bir kavram için uygun değildir.Anlatmak istediğim bilimin söylediğini biraz yanlış anlayabileceğimiz.Çünkü beynimizi kullanım alanlarımız değişir.Belki bir matematik sorusu çözerken beynimizin %500 ünü kullanıyoruz.Bunu bir genelleme yapmak imkansız.Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir..
Yoktan var etmek ve yarıtanrı bikerre imkansız.Yukarda ALLAH var yok böle bişey.Onlar ALLAH'a mahsus şeylerdir.Yarı tanrı diye bi kavram yoktur.Sen tanrının sonunu biliyomusun ki yarısını söylüyosun.Bu iki kavram burda bitti.
Duvradan geçeriz ve felaket hızında olabiliriz demişsin.Zaten bunları yapmak için beynin %bilmem kaçını kullanmak gerekmiyo ki.Ne kadar astral seyahate çıkan varsa bunları yapabilir.Felaket hızıda yanlış bilmiyosam eğer astral seyahatde düşünce hızında hareket edebiliyoduk.O hızıda buna bağlayabiliriz.
Sihir ve büyü yapabiliriz demişsin.Sen bilim kurgu filmlerdeki gibi elimizden ışık demeti çıkararak adamı kurbağaya çevireceğimiz büyülerden bahsediyosan eğer beynin 5 katı olsun olmaz :D Gelgelelim istersen beyni hiç geliştirme sihir ve büyü zaten yapılabilen şeylerdir.ALLAH'a inanmayıp diğer varlıklara sığınan kişiler zaten büyü ve sihiri yapabilir.Hatta onlarla anlaşma yapıp daha büyük şeylerde yapabilir.Bu konuların yeri bura değil detaylı araştırma yaparsan sihirin büyünün nasıl yapıldığını öğrenirsin.
Yani değinmek istediğim nokta orda yazanlar zaten belli bir derecede mümkün.Ve o ilk bahsettiğim iki kavram kesinlike imkansız.Yani beynin %100 ü gibi bir kavram olamaz.Beynin %100 ünün hesaplarken bile beynin ne kadarını kullanıyosun bilinemez.Kesin bir sonuç alınamaz.Çünkü beyininin bu özelliği ölçülemez.Bana göre beynin %10 u yok %2 si %3 ü diye yazanlar beynin gönderdiği elektrik sinyalleri ile ilgili bir hesaplama yaparak bulmuşlardır.Biliyosunuz ki vücudumuzun kontrolünü beynin bu elektriksel sinyalleriyle gerçekleştiriyoruz.Gelgelelim istersen beynin üzerine bir beyin daha koy bu sinyaller senin kontrolünde değildir.Artıramazsın.Azaltamazsın.Beyin onu kendi belirler.Çok acı çektiğin durumda bayılmak beynin kendini kapatmasıdır.Sen kalkıp tam bayılırken beynin kendini kapatmasını engelleyebilrimisin ? Yapamazsın.O zaman o elektriksel sinyal hesaplamalarının beynimizi kullanmamızla bence hiçbir ilgisi yok.Sen kolunu kaldırıyosan beyninin şu kadarını yada bu kadarını kulanıyosun anlamına gelmez.Beyin herzaman aktiftir.Beyin %3 %10 gibi bir kavram için uygun değildir.Anlatmak istediğim bilimin söylediğini biraz yanlış anlayabileceğimiz.Çünkü beynimizi kullanım alanlarımız değişir.Belki bir matematik sorusu çözerken beynimizin %500 ünü kullanıyoruz.Bunu bir genelleme yapmak imkansız.Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir..
-