Durugörü ve Dİn

Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
Cinsiyetiniz: Erkek

Re: Durugörü ve Dİn

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

Bu kişinin niyetine bağlı. Eğer gelecekten haber vermek gibi bir niyetle yapılırsa bu Allah'a şirk koşmak gibi büyük bir günaha neden olabilir.
Ancak Allah'ın yarattığı ilimleri araştırıp bu yönde kendini geliştirerek iyi yönde kullanmaksa bu tartışılabilir.

Bunların dışında Allah bazı kullarına doğuştan bazı yetenekler vermiştir, bazı kişiler vardır ki olacak bir olayı önceden görür, duyar veya hissederler. Bunu da iki şekilde değerlendirebiliriz

* Bu durum o kişiler için imtihandır
* Allah insanların sahip olabileceği ilimleri bu kişiler aracılığı ile kullarına gösterir. Veliler ve Allah dostları bu ve benzeri ilimlere Allah dostu oldukları için sahiptirler ancak bu ve benzeri ilimleri kullanmaktan özellikle imtina ederler sadece gerektiğinde ve gene Allah yolunda kullanırlar. Ötesinde bu tür konuları büyücülük, insanları dinden uzaklaştırma ve soğutmak için kullananlarda vardır.
Aramak, güzel bir çabadır.

No_99
Yaşadığınız İl: 52 Ordu
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos

Okunmamış mesaj gönderen No_99 »

arkadaslar ben bazen gelecegi gordugumu saniyorum ama aslinda goruyorum yani soyle oliyor:onceden goriyorum ama gordugumu hatirlamiyorum o gordugum an gelince yani o ani yasarken bu ani iki kere yasamis gibi hissediyorum ondan sonra ne zaman gordugumu hatirlamaya calisirken ne zaman gordugumu hatirlamiyorum ama ben uyurken gordugumu saniyorum.bazende bir sesle hatirliyorum.bunu kontrol edebilirmiyim arkadaslar yardim edin lutfen.
Umudun karşısında tüm imkansızlıklar diz çöker. Unutma! İnsan daha imkansızlığı keşfetmedi!
Kullanıcı avatarı
turab
Yaşadığınız İl: 37 Kastamonu
Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs

Okunmamış mesaj gönderen turab »

No_99 yazdı:arkadaslar ben bazen gelecegi gordugumu saniyorum ama aslinda goruyorum yani soyle oliyor:onceden goriyorum ama gordugumu hatirlamiyorum o gordugum an gelince yani o ani yasarken bu ani iki kere yasamis gibi hissediyorum ondan sonra ne zaman gordugumu hatirlamaya calisirken ne zaman gordugumu hatirlamiyorum ama ben uyurken gordugumu saniyorum.bazende bir sesle hatirliyorum.bunu kontrol edebilirmiyim arkadaslar yardim edin lutfen.

bunun adı durugörü değil dejavu kardeşim :) olayı önceden yaşamışlık hissidir. banada çok olur bu kontrol edilemez. yani üzgünüm ama durugörü değil bundan dolayı kontrol edemezsin :)
uubam.com

Kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir...
Kullanıcı avatarı
Culmination
Yaşadığınız İl: 1 Adana

Okunmamış mesaj gönderen Culmination »

Durugörü ile kim ilgileniyordu forumda ?
Kullanıcı avatarı
Maximum
Yaşadığınız İl: 35 İzmir
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım

Okunmamış mesaj gönderen Maximum »

Culmination yazdı:Durugörü ile kim ilgileniyordu forumda ?
Onlymerthy var.Birde ayrılan Psik0z da lucid ile duru görü arasında bir şey yapıyor sanırım :D

Kullanıcı avatarı
Culmination

Maximum yazdı:
Onlymerthy var.Birde ayrılan Psik0z da lucid ile duru görü arasında bir şey yapıyor sanırım :D
Teşekkürler.Öğrenmek istiyorum bunu çünkü arkadaş ortamında bu konulara girdinmi hep aynı şey soruluyor ''buna gayb derler'' falan diyorlardı (gayb mıydı hatırlamıyorum ) bende suspus kalıyodum.Şimdi nasıl açıklamalıyoım olayı? Bende merak ediyorum çünkü bunun hakkında kitap falan okudumda dinimize göre caiz mi bilmiyorum
Kullanıcı avatarı
Msa
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen Msa »

Culmination yazdı:
Maximum yazdı:
Teşekkürler.Öğrenmek istiyorum bunu çünkü arkadaş ortamında bu konulara girdinmi hep aynı şey soruluyor ''buna gayb derler'' falan diyorlardı (gayb mıydı hatırlamıyorum ) bende suspus kalıyodum.Şimdi nasıl açıklamalıyoım olayı? Bende merak ediyorum çünkü bunun hakkında kitap falan okudumda dinimize göre caiz mi bilmiyorum
psik0z u anca facede bulursun. Forumu bıraktı öm la facebook'unu verebilirim.
İMZA
Kullanıcı avatarı
Culmination

ö.m. atsan iyi olur birader